Kiválóan teljesítettek az egyetemi dartsosok

Két megmérettetésen is indult a Debreceni Egyetem dartscsapata, és mindkettőben kiváló eredmények születtek.

0

Darts0915-300x164 Kiválóan teljesítettek az egyetemi dartsosokFotó: deac.hu

Csütörtök délután 29 elszánt versenyző érkezett meg a DEAC dartsközpontjába, hogy részt vegyenek a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 14. fordulóján. A versenynek külön pikantéri adott, hogy ezen a napon mutatkozott be nemzeti válogatottunk a World Cup of darts páros világbajnokságon, Litvánia ellen. Ezt a mérkőzést, illetve a soron következőket is nyomon követték a ligán résztvevők is, köszönhetően a helyszínen lévő óriás kivetítőknek. A hangulatra tehát nem lehetett panasz és ennek tükrében zajlottak az összecsapások.

A sorsolást követően 3 és 4 fős csoportokban kezdték meg a megmérettetéseket a milliméterek szerelmesei. Már az elején összekerültek egészen elképesztő párosítások, így mindenkinek maximális koncentrációra volt szüksége, hogy továbbjusson, és folytathassa az egyenes kieséses szakaszban. A 16-os főtáblán már 4 nyert legig tartottak a mérkőzések.

A DEAC dartscsapatát összesen 7 játékosunk képviselte; Aranyi Marcell, Hancsovszki Sándor, Kovács Patrik, Mező Balázs, Oláh Bence Attila, Szabolcsi Norbert, Vályi Attila.

Nagyon színvonalas mérkőzéseket követően alakult ki a legjobb 4 mezőnye, melyben a DEAC versenyzője, Vályi Attila megállíthatatlannak bizonyult. Előbb Szilágyi Ádámot múlta felül 4-3-ra, majd a döntőben André Roland 4-2-es legyőzésével zsebelte be a hazai fordulót.

Az összetett ranglistán ezzel Vályi Attila „Fater” 6 pontra megközelítette az éllovas Kürti Áront, aki 194 egységnél jár. Őket követi Goron Gergő 180, majd Dzsunyák János 172 ponttal. A ranglista szorossága mutatja, hogy még semmi sem lefutott, bárki odaérhet a végső elszámolásnál.

Vasárnap, a nemzeti csapatbajnokság harmadosztályában a DEAC dartscsapatát Vályi Attila, Oláh Bence Attila, Dávid Gergő, Kovács Patrik, Mező Balázs és Kiss Imre képviselte.

A párharcok 9 nyert győzelemig tartottak, amit körmérkőzésekkel alakítottak ki. Az egyéni meccsek egyaránt 2 nyert legig tartottak így alakultak ki az eredmények.

A DEAC ellenfelei a Golden Bulls All Stars, a Kolor Dse A illetve C együttesei voltak. A debreceni fiúk egész nap elképesztően higgadtan és magabiztosan abszolválták párharcaikat, és a 9-4-es, 9-3-as és 9-0-s győzelmeket követően csoportgyőztesként, 27-7es mérkőzés aránnyal zárták a napot.