DHK U16: A záró harmadban beindult a gólgyártás

Vasárnap a Tüskecsarnokban került sor a DHK U 16-os együttesének első bajnoki mérkőzésére, mely fényes sikerrel zárult.

0

safe_image-10-300x157 DHK U16: A záró harmadban beindult a gólgyártás

Az 1. harmadot eléggé döcögősen indították a srácok, a meccs elején nehezen találták a játékukat, az ellenfél folyamatos nyomás alatt tartotta a kapunkat. Hálóőrünk, Gergely Hunor azonban remekül védett, az ellenfél támadói nem tudták meglepni, mi viszont a 9. percben megszereztük a vezetést; Szalontai átadását Dankó Gábor értékesítette. A periódus 17-7 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami jól mutatja, hogy meddő fölényben hokiztak a hazaiak.

A 2. játékrésztől kezdődően lassan mozgásba lendült a debreceniek gépezete; átvettük a játék irányítását és a 25. percben szerzett Máthé Miklós találattal növeltük is az előnyünket.

A 3. harmadban is komoly fölényben hokiztak a mieink. A 47. perc legelején Lusztig Krisztián az ellenfél szabálytalanságát büntette góllal, majd alig több, mint két perccel később duplázni is tudott. Az 50. percben elcserélték magukat a hazaiak, a fórt Balogh Áron használta ki. Az 55. percben Vincze Dávid akciója ért gólt, majd a hajrában újra működött a Szalontai – Lusztig játékkapcsolat, ezzel a vendégek centere harmadszor is bevette az ellenfél kapuját.

Nem indult túl jól a találkozó, az első harmadban a hazai csapat hokizott fölényben. A debreceniek fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását, egyre inkább a mi akaratunk érvényesült. A 3. harmadban már hengerelt a vendégcsapat, öt góllal terhelték meg a fővárosiak hálóját. A játék képe jobb is lehetett volna, a gólképességüket azonban nem érhette panasz. A győzelemben nagy szerepe volt kapuvédőnknek, Gergely Hunornak, aki 29 lövést hárítva 100%-os teljesítményt nyújtott.

Budapest Jégkorong Akadémia B – Debreceni HK 0-7 (0-1, 0-1, 0-5)
Gólszerzőink:
 Lusztig (3), Dankó, Máthé, Balogh és Vincze

Okos Csanád: Nem úgy kezdtük a mérkőzést ahogyan elképzeltük. Nagyon nehezen vettük fel a találkozó ritmusát, nem találtuk magunkat a pályán, az ellenfél viszont nem tétovázott, így nyomás alá kerültünk. Főként a kapusunknak, Gergely Hunornak köszönhetően azonban nem sikerült betalálniuk, a második harmadtól aztán elkezdtünk belerázódni, és lépésről lépésre átvettük a meccsen a dominánsabb fél szerepét. Pozitívumként könyvelhető el, hogy működött a támadó játékunk, a befejezéseink jól sikerültek, a mezőnyjátékban viszont sokkal többre vagyunk képesek és jóval többet is várok el a társaságtól! A jövő hétvégi mérkőzésünkön teljesen más mentalitással kell majd a jégre lépni!