Kézilabda: Megszenvedett, de nyert a DVSC Szombathelyen

A szívósan küzdő hazaiak a vártnál nagyobb csatára kényszerítették Szilágyi Zoltán együttesét, ám a hajrát a DVSC bírta jobban, amely így második mérkőzését is megnyerte az új szezonban.

0

241712459_3086773698267762_3724633057340627054_n-300x194 Kézilabda: Megszenvedett, de nyert a DVSC SzombathelyenFotó: Kovács Péter

Kimerítő túra várt a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdázóira, Szilágyi Zoltán tanítványai szombat délután a Szombathelyi KKA otthonában vendégszerepeltek. Ellentétes előjelekkel várhatták a felek az összecsapást, a mieink ugyanis nehézkes első félidő után magabiztos győzelmet arattak a Kisvárda felett a nyitányon, míg vendéglátóink a Dunaújvárostól szenvedtek háromgólos vereséget, jóllehet Marosán György elégedett volt a látottakkal és játékosai hozzáállásával. Abban már előzetesen biztosak lehettünk, hogy a biztos bennmaradásért hajtó vasiak ezúttal is motiváltan, sikerre éhesen lépnek pályára, ám az erőviszonyok ismeretében a DVSC egyértelmű esélyesként várhatta az idegenbeli ütközetet.

Támadásban mindkét szakvezető elégedett lehetett az első öt percben látottakkal, ugyanis felváltva potyogtak a gólok, egy-egy hazai találatra rendre érkezett debreceni válasz. Egészen 4–4-ig így haladtak a felek, lányaink először Mariana Costa találatával szereztek vezetést, majd a túloldalon Csapó Prkacin két lövését is védte, az ellentámadásokból pedig jól találtuk meg a beállót, Tóvizi Petra góljaival háromgólos előnyre tettünk szert. A folytatásban ugyanakkor megtorpantunk, a hazaiak másfél perc alatt ledolgozták hátrányukat, Csire Fanni a gólpasszok mellett a befejezések terén is jeleskedett. A Szombathely megpróbálkozott a 7 a 6 elleni játékkal is, de nem járt jól vele, ugyanis Costa és Csapó is bevette az üres kaput, így a következő három gólt ismét a Debrecen szerezte, elhalványítva a rivális felzárkózásról szőtt reményeit. A játékrész második felében a játékvezetők elkezdték osztogatni a két perceket, a hazaiaktól Csire, Forgács és Virág, míg debreceni részről Jezsikava, Bordás és Szabó is kiállt, de egyik csapat sem tudta igazán kihasználni a létszámfölényt, így továbbra is két-három gólon billegett a különbség. Két perccel a félidő vége előtt aztán Prkacin vezérletével újfent egyenlített a Szombathely, de erre is volt válasza a Debrecennek, amely egygólos, 15–14-es előnnyel mehetett szünetre.

A fordulás után sem változott a játék képe, a szívósan küzdő vasi alakulat nagy csatára késztette a DVSC SCHAEFFLER együttesét, de hiába érte utol 16–16-nál ismét ellenfelét a házigazda, a vezetést nem tudta átvenni. A Vámos-testvérek ugyanis hátukra vették a debreceni gárdát, Míra és Petra is bevette Tomasevics kapuját, a gyorsabb tempót pedig nem tudta jól lereagálni a Szombathely. Húsz perccel a vége előtt azonban a semmiből ismét következett egy fájó hullámvölgy, sorozatban szerzett három góllal újfent egyenlített Marosán György csapata, 20–20-nál időt is kért Szilágyi Zoltán, aki határozott taktikai utasításokkal igyekezett rendezni a sorokat. Gólszegény percek következtek, mindkét együttes sok hibával kézilabdázott, s bár előzetesen nem gondoltuk, hogy negyedórával a vége előtt is izgulnunk kell, bizony így alakult, a Szombathely tartotta a lépést lányainkkal. Bordás Rékát rontott ziccere után kiállították, a hazaiak időt kértek, ám az emberhátrányból a mieink jöttek ki jobban, nyolc perccel a vége előtt 25–22-re vezetett a DVSC. A végjátékra elkészültek erejükkel a lelkes vasiak, a Szilágyi-tanítványok végül 29–25-ös győzelmet arattak, ám a szakember nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, ennél jobb teljesítményre lesz szükség a rangadókon.

Női kézilabda NB I, 2. forduló

Szombathelyi KKA – DVSC SCHAEFFLER 25–29 (14–15)

SZKKA: Tomasevics – Kadlicsek 1, Sztosics 3, Pődör R. 5 (1), Szendrei 4, Horváth P., Csire 3

Csere: Balog J. (kapus), Prkacin 9, Szmolek, Virág N., Forgács V.

Vezetőedző: Marosán György

DVSC: Csapó 1 – M. Costa 2, Jezsikava 5, Tóvizi 3, Hornyák D., Vámos P. 7 (3), Petrus

Csere: Giegerich (kapus), Planéta 2, Arany 2, Bordás, Szabó N. 2 (2), Csernyánszki 1, Vámos M. 4

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

P.G.