CÍVIS KK U14/A: Csoportelsőként jutottak a felsőházba

Hazai pályán, a Szent Efrém Tornacsarnokban selejtezhetett a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság felsőházért a Cívis KK U14-es csapata.

0

Névtelen-terv-16-300x154 CÍVIS KK U14/A: Csoportelsőként jutottak a felsőházbaFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A debreceni fiatalok rendkívül nehéz helyzetben találták magukat, hiszen a koronavírus másfél évvel ezelőtti megjelenése miatt igazi tétmérkőzést még nem játszhattak. Ennek ellenére Kovács Balázs és Cserfalvi István tanítványai képesek voltak levetkőzni gátlásaikat, és sikeresen kvalifikálták magukat az ország legjobb tíz együttese közé.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Selejtező a felsőházért

Cívis KK Debrecen – Soproni SI KA/A: 92 – 60 (29-13, 12-10, 26-15, 25-22)

CKK: Szafkó Márk 40, Szűcs Nándor 17, Tóth-Sturza Márkó 13, Debreczeni Ádám 10, Sándor Csanád 5, Melczer Bernát 2, Tóth Bálint 2, Kóthay Balázs 2, Székely Bence 1, Kincses Boldizsár, Tarsoly Andor, Vadai Balázs

Edzők: Kovács Balázs, Cserfalvi István

Kovács Balázs: Sikerült nagy sebességgel kezdenünk, ami sok labdaszerzéssel és gyors támadásokkal, ugyanakkor sokszor pontatlan befejezésekkel is párosult. Az első negyedben nagyobb különbséget tudtunk kialakítani, azonban a második játékrész során rengeteg közeli dobást hibáztunk, így nem sikerült a szünet előtt eldöntenünk a találkozót. A fordulás után már jobban koncentráltunk a befejezésekre, az előnyünk pedig folyamatosan nőtt. Összességében elmondható, hogy számos tetszetős akciót vezettünk, sok elemet visszaláttunk az edzéseken gyakoroltakból, de bőven akadtak még rossz döntéseink és pontatlanságaink is. Ezeken javítanunk kell, de ez elsőre semmiképpen sem volt rossz.

Cívis KK Debrecen – Szolnoki KA/A: 95 – 38 (22-2, 30-10, 23-15, 20-11)

CKK: Szűcs Nándor 22, Szafkó Márk 21, Debreczeni Ádám 14, Melczer Bernát 13, Sándor Csanád 7, Vajas László 5, Kóthay Balázs 4, Szilágyi Bálint 2, Tóth Bálint 2, Tóth-Sturza Márkó 2, Tarsoly Andor 2, Székely Bence 1

Edzők: Kovács Balázs, Cserfalvi István

Kovács Balázs: Az első összecsapás után azt a célt tűztük ki, hogy tovább növeljük a sebességet és pontosabbak leszünk a befejezéseknél. Véleményem szerint ezt az első félidőben nagyrészt sikerült is megvalósítanunk. Néhány ziccer így is kimaradt, de az 52-12-es első húsz perccel azért elégedettnek kell lennem. A nagy tempóban azért mi is elfáradtunk, ami miatt a második félidőre visszaesett a játékunk minősége. Ezzel együtt is meg tudtunk nyerni minden negyedet, és többnyire szép akciókat vezettünk. A legfontosabb, hogy összességében javuló tendenciát mutattunk a két mérkőzés alatt. A fiúk igyekeztek minél hatékonyabban kosárlabdázni, aminek meg is lett az eredménye, így megszereztük a második győzelmet és vele a csoportelsőséget. Előzetesen nem igazán tudtuk, hogy mire számítsunk, hiszen nem ismertük az ellenfeleket és önmagunkat sem. Nagyon hasznos volt, hogy a felkészülés során edzőmérkőzést tudtunk játszani a Nagyvárad és a DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös csapatával. Mindenképpen szerettünk volna bekerülni a felsőházba, már csak azért is, hogy a legerősebb csapatok ellen fejlődhessünk fordulóról fordulóra. Büszkék vagyunk a gyerekekre, hogy ilyen magabiztos és nagyarányú győzelmekkel sikerült elérni a célunkat, azonban tudjuk, hogy még rengeteg munka vár ránk az edzéseken, és nem bízzuk el magunkat.