DHK U21: Remek csapatmunkával győzték le az Újpestet

Junior együttesünk a táblázat éléről kezdte meg a pénteki bajnoki fordulót. A debreceni srácok szerdán szoros és küzdelmes mérkőzésen legyőzték a DTVK Jegesmedvék csapatát, a hétvégi találkozón az Újpesti Jégkorong Akadémia volt a mieink ellenfele.

0

259779177_562612285107005_5182540410729170963_n-300x170 DHK U21: Remek csapatmunkával győzték le az ÚjpestetFotó: DHK

Ez az összecsapás szintén keménynek ígérkezett, tekintettel a vetélytársak játékerejére, valamint arra, hogy a lila-fehérek játékstílusa nem tartozik a mieink „kedvencei” közé. Játékosaink közül Antek Tomi az utolsó pillanatban lebetegedett, Jakabfy Samu pedig a felnőtt csapat hátsó alakzatait erősítette, így ők nem kerültek be a jégre lépők közé.

Az 1. harmad egyenlő erők küzdelmét hozta, bár a mezőnyben enyhe fölényt harcoltunk ki. 08.43-nál az újpestiek szerezték meg a vezetést, Lászlóffy révén. Alig 30 másodperccel később Karmaev lőtte be Smirnov átadását, gyorsan sikerült egalizálni 17.59-nél Ellerbrock került a büntetőpadra, az emberhátrányt azonban kibekkelték a mieink. Az utolsó percben Horváth András szabálytalankodott, büntetésének java részt áthózódott a 2. periódusra.

A 2. játékrész elején az ellenféltől Cseh és Ritecz is kiült, dupla fórban is hokizhattunk, de nem tudtuk kihasználni a lehetőséget. 26.27-nél azonban az első sor akciójából megszületett a második gólunk, Karmaev lőtte be Glotov passzát. Nem egészen egy perccel utóbb Horváth Tamás talált be, gyorsan egyenlítettek a lilák. 35.18-nál Horváth Andrásra fújtak rá 2+2 percet magas bot használata miatt, a mieink pedig rövidesen büntettek; az emberelőnyös szituációt Dorogi használta ki. A 2. periódus végén is történt egy áthúzódó szabálytalanság, ezúttal Nádasy volt az elkövető.

A záró harmadmásodik felében először Sándor Bence talált be az újpestiek kapujába, majd a 47. percben Ördög Roland is beköszönt, így már az ötödik gólunknál jártunk. 51.54-nél Horváth Tamás és Sándor Bence akasztott tengelyt, majd az 58. percben újból egymásnak ugrottak, a bunyóba Szilveszter is beszállt. Sándor Bence a maga 2+2 perces ítéletével mehetett az öltözőbe, a két újpesti pedig csak az utolsó perc végén térhetett vissza.

Debreceni HK – Újpesti Jégkorong Akadémia 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

Gólszerzők: Karmaev (2), Dorogi, Sándor B. és Ördög, illetve Lászlóffy és Horváth T.

Máthé Csaba: Nagyon fegyelmezett és türelmes játékkal itthon tudtuk tartani a három pontot. Úgy érzem, hogy az elejétől a végéig kézben tartottuk a mérkőzést, de csak a harmadik harmadban mutatkozott meg a fölényünk. A védekezésünk rendben volt, Gönczi Bence jól védett, a támadásainkat sikerült lövésekkel befejezni és öt alkalommal a gólvonalon túlra juttatni a korongot. Ezen a szinten nagyon sokat számít, ha négy sorral tudunk játszani, így könnyebben ráerőltettük az ellenfélre az akaratunkat. A csapatmunka dicséretes volt, ez az, ami a sikerhez vezet!