DHK U14: Fiataljaink legyőzték az éllovast

E héten vasárnap teljes fordulót rendeztek az ICEJL-ben, melynek keretében a Felső-Ausztriai Jégkorong Akadémia csapata látogatott el Debrecenbe.

0

259137632_562620105106223_1940798549908614163_n-300x174 DHK U14: Fiataljaink legyőzték az éllovastFotó: DHK

A mérkőzés első támadása az osztrákoké volt, majd a mieink hoztak létre veszélyes helyzetet. A következő percekben eléggé egyoldalú mezőnyjáték folyt a jégen; a mieink kezdeményeztek, az ellenfél ritkán jutott szóhoz. 08.49-nél Burlac-Gogioiu-t állították ki bottal lökésért, az emberelőnyt azonban nem tudtuk gólra váltani. 10.43-nál Grasser került a büntetőpadra, de megint nem sikerült betalálni.12.50-nél végre megtört a jég, Mihalik Gergő lőtte keresztül az osztrák kapu előtt tömörülő védőkön a pakkot. A 15. minutumban Gönczi Gergő került a kiállítás sorsára és az előnyüket kihasználták a vendégek; az első lövés még kipattant Végh Daniról, Burlac-Gogioiu ismétlése azonban beakadt. A kapura lövésben 14-11-re elvittük a harmadot, a gólokon kívül többnyire mezőnyjáték folyt a jégen, kevés eseménnyel.

A 2. játékrésben a játék képe az előzményeknek megfelelően alakult. A vendégcsapat – nyilván tudatosan – lassította a játékot, tördelte a hokit. A harmad közepe táján Mihaliknak és Ördögnek voltak ügyes megmozdulásai, de sok támadásunk elhalt a folyamatosan csapkodó osztrák ütőkön. Az etap második felében először Polakovics, majd Wimmer ült ki, az utóbbi emberelőnyt kihasználták a mieink, Fehér Ádám pöccintette a korongot a gólvonal mögé. Látványosan kezdett elfáradni az osztrák csapat. 37.19-nél Grassert vitték ki a játékvezetők, az újabb előnyünket Ördög értékesítette, a 39. percben betalált a lábak között.

A 3. etap előtt reménykedtünk, hogy valamivel izgalmasabb lesz a találkozó, de csalódnunk kellett, a vendégek játékfelfogása meggátolta, hogy élvezetes játék alakuljon ki. Hat és fél perccel a 3. periódus vége előtt, az osztrák szakvezető időt kért és lehozta a jégről a kapusát is. Hogy mi volt a célja, nem tudni, de a játék képe semmit nem változott, legfeljebb annyiban, hogy játékosai elkezdtek keménykedni az utolsó percekben.

Debreceni HK – EA Oberösterreich 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Gólszerzők: Mihalik, Fehér Á. és Ördög, illetve Burlac-Gogioiu

Prakab Szilárd: A mai mérkőzésen fontos szerepe volt a jó védekezésnek. A vezetést sikerült megszereznünk, majd egy emberelőnyből az ellenfél kiegyenlített. A 2. harmadban a négy emberfórunkból kettőt sikerült gólra váltani, ezzel előnyre tettünk szert. Próbáltuk a hibalehetőségeket a minimálisra csökkenteni, így sikerült az eredményt a meccs végéig megtartani. A támadásaink többnyire rendben voltak, igyekeztünk minél többet az ellenfél harmadában tartózkodni, és a nyomást gyakorolni a kapujukra. Ezen a meccsen megvolt az a plusz a csapatban, ami az előző mérkőzéseken hiányzott. Bízunk benne, hogy ez a győzelem motivációt ad a srácoknak a további találkozókra.