Kosárlabda: A lányok és a fiúk is győzelemmel zárták a MEFOB legutóbbi játéknapját

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti csoportjában Egerben diadalmaskodott Tankó István legénysége, míg a lányok hazai pályán arattak magabiztos győzelmet a Ludovika Csata elleni találkozón.

0

Névtelen-terv-2-2-300x154 Kosárlabda: A lányok és a fiúk is győzelemmel zárták a MEFOB legutóbbi játéknapjátFotó: deac.hu

Az első negyedben sikeres távoli dobásokkal elsősorban Benyovszki Mihály jóvoltából a hazaiak jól tartották magukat. A folytatásban viszont pontatlanná vált az egri együttes játéka, és a nagyobb tudását érvényre juttató DEAC egy bravúros második játékrésszel már a szünet előtt tetemes előnyre tett szert, így gyakorlatilag el is döntötte a találkozót (29-53).

A második félidő nagy dobópárbajt hozott, amelyben Pomázi Patrik vezetésével egyenrangú ellenfél volt az Eszterházy. Hiába a jó megmozdulások a Heves megyeiek részéről, a fehér-feketék megállíthatatlannak bizonyultak, Sipos Timót közelijével két perccel a vége előtt a száz pontos állomhatárt is átlépték. A palánkok alatt két dupla-duplát elérő debreceni, Czermann Patrik és Szekeres Ferenc vezetésével a lepattanó harcot 48-26-ra nyerve, magabiztos győzelem birtokában, továbbra is hibátlan, 5-0-ás mérleggel utaztak vissza Berzi Andrásék a cívisvárosba.

Eszterházy SC – DEAC 69-105 (21-24, 8-29, 18-22, 22-30)

DEAC: CSOMOR 16, Velkey 3, Fülöp 2, SÓLYOM 11, BERZI 18/12

Cserék: CZERMANN 20, SZEKERES 10, Zsuga 3/3, KURUCZ 16/12, Sipos 6

Edző: Tankó István

Tankó István: A hiányzók ellenére mindkét csapat számára hasznos mérkőzést játszottunk. Örülünk, hogy megtudtuk szerezni a győzelmet.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Női Keleti csoport, 6. forduló

A DEAC dinamikusan kezdte az első negyedet, gyors letámadásokkal hamar előnyre tettek szert. A jó hazai védekezésnek köszönhetően kevés helyzetet tudott kialakítani a Csata az első tíz percben, míg a hajdúságiak kiváló csapatjátékkal meg sem álltak huszonöt pontig (25-11). A folytatásban sem csökkent a debreceni egyetemisták lendülete, ugyan kevesebb kosarat szereztek, mint a kezdetekben, ám az agresszív védekezésüknek köszönhetően kis híján megduplázták előnyüket Szabó Grétáék (42-20).

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a hazaiak összehangolt akcióinak köszönhetően a harmadik felvonás végén már harmincöt egységgel a fővárosi gárda előtt álltak (68-33). A véghajrában sem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz a kék mezesek, így Kászoni Boglárka együttese könnyedén zárta le az összecsapást. A lányok fölényes győzelemmel javították a Közgáz elleni botlásukat, jelenleg 3-1-es mutatóval állnak az Egyetemi Bajnokságban.

DEAC – Ludovika Csata 86-43 (25-11, 17-9, 26-13, 18-10)

DEAC: Mezei 4, Holinka 8, Szabó G. 15/3, Shirian 15, Ruzsa-Kis-Schubert 3/3

Cserék: Baczuk 5/3, Kőrösi 4, Sükei 8, Szabó Cs. 8/3, Szabó Z. 13/3, Gaál 3/3

Edző: Kászoni Boglárka

Kászoni Boglárka: Nagyon jól indítottuk ezt a találkozót. Jók voltak a védekezéseink, szépen mozogtunk. Kiszolgáltuk egymást, futottunk, amiből nagyon sok gyors indításunk volt. A zóna védekezéssel is elégedett vagyok és örvendek, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, illetve, hogy mindenki lelkes volt. Gratulálok a győzelemhez a lányoknak és reméljük, hogy ezt tudjuk folytatni.