Kosárlabda NB-I/B: A végjátékban úsztak el a pontok

Öt pontos, 59-54-es vereséget szenvedett a DEAC U23-as csapata az NBI/B zöld csoportjának keddi játéknapján a Békési SzSK otthonában. A negyedik negyed kezdetén Andjelko Mandics fiai kis szerencsével akár le is zárhatták volna az összecsapást, azonban a vendéglátók óriásit küzdve eltüntették a különbséget, és a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

0

safe_image-1-3-300x157 Kosárlabda NB-I/B: A végjátékban úsztak el a pontokFotó: deac.hu

U23-asaink Győrött elszenvedett vereségüket igyekeztek kijavítani, míg a hazaiak három forduló óta tartó győzelmi szériájukat szerették volna tovább építeni kedd este, a zöld csoportos bajnokság nyitóköréből elhalasztott találkozón. Kezdetben inkább a mieink akarata érvényesült, egy 7-0-s debreceni szériának köszönhetően az első negyed közepére kétszerannyi DEAC-pont szerepelt az eredményjelzőn, mint békési (8-16). A vendéglátók Daniel Krstic és Vass Dominik vezetésével fokozatosan csökkentették hátrányukat, de egylabdányi távolság azért megmaradt a felek között a pihenőre (15-18).

A folytatásban még inkább felélénkült a „Gladiátorok” harcikedve, míg a hajdúságiak oldalán szinte teljesen befagytak a gólcsapok. Balázsi Somáék mindössze hét egységig jutottak a második játékrész során, így Balog Vilmos tanítványai, ha szűkösen is, de átvették a vezetést a nagyszünetre (27-25).

Számottevő változás az ütközet alakulásában egészen a harmadik etap derekáig nem történt, akkor azonban Pollák Balázs vezényletével a cívisvárosiak egy 9-0-s futást produkáltak, és újfent saját kezükbe vették az irányítást (37-40). Úgy tűnt, hogy a Mandics-legények teljesen kikászálódtak a hullámvölgyből, és robognak a győzelem felé, pláne miután egy 7-2-es periódussal nyolcpontosra hízlalták előnyüket (39-47). A mérkőzés utolsó fordulata mégis a Békésnek kedvezett: Daniel Krsticék közönségük támogatásától erőre kapva a végjátékban átrobogtak leblokkoló ifistáinkon, akik ezzel a vereséggel a tabella középmezőnyébe estek vissza.

Békési SzSK – DEAC U23 59-54 (15-18, 12-7, 10-15, 22-14)

DEAC: Pollák 18/9, Ságodi 6, Balázsi 11/3, Kovács 3, Fábián 4

Cserék: Gáspár 10, Szívós 2, Udemezue, Jankó, Fekete

Vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon küzdöttek. Sajnos nem voltunk ott fejben a mérkőzésen, nem koncentráltunk kellő mértékben a kulcsszituációkban. A küzdeni akarással nem volt baj, de ennél sokkal jobb játék kell, hogy idegenben tudjunk nyerni.