DHK U16: Ezúttal jobb volt az Újpest

Vasárnap délután a serdülő bajnokság éllovasa, az Újpesti Jégkorong Akadémia csapata látogatott Debrecenbe. Ellenfelük a DHK serdülői voltak, akik aktuálisan az alapszakasz tabella 4. helyét foglalják el.

0

261706974_568097121225188_3211441302284882955_n-300x175 DHK U16: Ezúttal jobb volt az ÚjpestFotó: DHK

A korongbedobás után úgy tűnt, hogy a srácok egy kicsit belealudtak a kezdésbe. Már a 2. percben gólt kaptunk egy védelmi hiba nyomán, ezt Szongoth szerezte.  A 6. percben az újpestiek közül Abonyit állították ki, de az emberfórt nem tudtuk kihasználni. 12.28-nál újabb helyzet adódott a kapunk előtt, nem takarítottunk megfelelően, Orgoványi pedig betalált. Fél perc múltán újra szerzett az ellenfél, a védők nem léptek ki időben, Orgoványi ismételt. 15.37-nél Czecze és Szűcs léptek ki, a visszapattanó korongot Szűcs Martin vágta be. A mezőnyben felvettük a vendégek által elénk dobott kesztyűt, de sajnos, sok hibával hokiztunk.

A 2. játékrészre kicsit bátrabban, elszántabban érkeztek ki a mieink. A 28. percben Balogh Áron kapott két percet, nem sokkal később Majoros is kiült. A hátrányokat sikerült kivédekezni, majd Abonyi újabb kiállítása nyomán emberfórba kerültünk. Az előnyben Balogh Áron tört ki nagy lendülettel, elhúzta a pakkot a kapus előtt, de már nem tudott a korongra ráfordulni. A 2. harmadban nem esett gól, a mieink a mezőnyben állták a sarat.

A 3. harmadra kapust cseréltek a mieink, Dorogi Vincze érkezett Gergely Hunor helyére. Az etap első góljára az 50. percig kellett várni, de sajnos ezt is a vendégek szerezték, Mester révén. Erre Lusztig még válaszolt, szépen indult meg a pakkal és betalált a hosszú felsőbe. 51.00-nál egy védelmi hiba után Nagy szólója akadt be, már öt gólnál jártak a vendégek. Hét és fél perccel a lefújás előtt Balogh Áront csúnyán leterítették, de a bírói síp néma maradt… Ezután kezdett ellaposodni a mérkőzés, az 54. és az 55. percben Ladnyik két gólt szerzett, Franyó pedig a kék vonalról talált be.

Debreceni HK – Újpesti Jégkorong Akadémia 2-8 (1-3, 0-0, 1-5)

Gólszerzők: Szűcs és Lusztig, illetve Orgoványi (2), Ladnyik (2), Szongoth, Mester, Nagy és Franyó

Okos Csanád: Az első harmadban a védekező munkánk tetszett. A hátvédjeink nagyon fegyelmezetten és bátran dolgoztak, viszont a csatárainktól sokkal határozottabb megmozdulásokat vártam volna, elől és hátul egyaránt. A 2. harmadban csökkent a kiegyensúlyozottságunk, elég sok hibát vétettünk, a megszerzett korongokat nem becsültük meg eléggé, hanem könnyedén odaajándékoztuk az ellenfélnek. Az utolsó játékrészre, az előre megbeszéltek szerint kapust cseréltünk, hogy mindenki megkaphassa a megfelelő fejlődési lehetőséget. A 3. harmadban nyújtott teljesítményünket nevezném a legjobbnak a 60 perces összecsapásból, korábbiaknál sokkal agresszívabb és jobb munkát végeztünk. Összességében, a legfontosabb, hogy mezőnyben sikerült felvenni a kesztyűt az Újpesti jégkorong Akadémia ellen és úgy gondolom, méltó ellenfélként jöttünk le a jégről.