Többszörös bajnok gátfutót szerződtetett a Debreceni Sportcentrum-SI

Nem kisebb nevet, mint a háromszoros magyar bajnok, az idei olimpiát megjárt 110 és 60 méteres gátfutót, Szűcs Valdót "fogta ki" hálójába a DSC-SI - erről tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Gyulai István Atlétikai Stadion VIP-termében.

0

265924199_1081809715920396_7829040428831464641_n-300x164 Többszörös bajnok gátfutót szerződtetett a Debreceni Sportcentrum-SI

A Tokióban 13. helyen zárt 26 éves fiatalember az Egyesült Államokból tért haza aláírni a szerződését.

Elsőként Barcsa Lajos alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket: “Sokszor elhangzott már, rendkívül fontos a városnak a DSC tevékenysége, ők azok, akik sok sportágat lefednek és példalépeket állítnak az ifjúság elé. Ez azért is nagyon fontos, mert ha később nem is lesz a gyerekből hivatásos sportoló, de egészséges, rendszeresen mozgó felnőtté válik. Szűcs Valdó személyében egy kiváló atlétát, egy új példaképet igazolt a Sportcentrum. Ne feledjük, az olimpián legsikeresebben szereplő magyar atlétát igazoltuk le! Így a női szakág kiegészül egy sokra hivatott férfi atlétával, vagyis nálunk sportol majd a magyar gátfutás krémje” – fogalmazott Barcsa Lajos.

Mint megtudtuk, Szűcs Valdó Zalaegerszegen született, jelenleg New Yorkban is lakik, kettős életet él majd: az Államokban is edz külföldi trénerével, s Debrecenben is készül Suba László edzővel és Kozák Luca olimpikonunkkal.

“Nagyon köszönöm ezt a tiszteletteljes fogadtatást – kezdte mondandóját a sportoló. – Nagyon örülök, hogy ideigazoltam. Az idei év nagyon nehéz volt, ugyebár adott volt a COVID-helyzet, és kisebb sérülés is hátráltatott, ezért versenyeket hagytam ki, hogy ne veszélyeztessem az ötkarikás részvételt. Tokióban nagyon zavart, hogy mindössze 8 századmásodperccel maradtam le a döntőről, de az a jővő évi motiváció, hogy ezeket a nüanszokat a magam javára fordítsam. Idén fedettpályás vb lesz, valamint Eb és világbajnokság, mindenütt szeretnék a fináléba kerülni.”

Becsky András, a DSC ügyvezetője szerint sokféleképpen lehet mérni egy egyesület teljesítményét, de az mindenképpen fokmérője a sikernek, hogy idén a Sportcentrum adta a legtöbb olimpikont vidékről. “Kiemelt támogatásban részesülő sportegyesület vagyunk, és meg akarjuk tartani pozíciónkat az élbolyban. A debreceni és a régió gyerekeiből szeretnénk ennél is szélesebb utánpótlásbázist építeni, ebben pedig nagy segítségünkre vannak az olyan zászlóshajók, mint például Valdó, akikre felnézhetnek a fiatalok – mondta Becsky András.

“A versenyzővel hosszú távra tervezünk, ez mindkét fél igénye” – tájékoztatott Makray Balázs stratégiai és sportszakmai igazgató. – Egyelőre a 2024-es párizsi olimpiáig szerződtünk, de utána ismét leülünk az esetleges hosszabbításról. Mint az előttem szólók elmondták, példaképeket kerestünk, akik illenek a mi rendszerünkbe. Valdó szintén egy vidéki srác, aki onnan küzdötte fel magát a magyar gátfutás csúcsára. Valdó Suba László edzővel és Kozák Luca versenyzőnkkel készül majd egy csapatban. Korábban dolgoztak már együtt a felkészülési időszakban, beleillik a koncepciónkba, és nagyon elkötelezett sportoló, komoly célokkal, amiért nagy áldozatokra képes.”