DEAC KA U16: Kettős győzelem a nemzetközi porondon

A DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ösei harminchét pontos diadallal nyugtázták első mérkőzésüket a nemzetközi tornán az olasz College Basket alakulata ellen. A második játéknapon, pedig a szlovák Inter Bratislava gárdájánál bizonyultak jobbnak.

0

Névtelen-terv-8-300x154 DEAC KA U16: Kettős győzelem a nemzetközi porondonFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A College ellen a kezdeti percekben kiegyenlített erőviszonyok mellett fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Sziegl Gábor kosaraival kezdte megtalálni a ritmust a Debrecen (4-11). Az etap hátralévő pillanataiban próbált lépést tartani az olasz együttes, de Fekete-Gál Csongor megmozdulásaira nem találtak megoldást, így már tíz perc játék után kétszámjegyű fórra tettek szert a mieink (10-26). A folytatásban is töretlenül mentek előre a fehér-feketék, igyekezett leszorítani a különbséget az olasz gárda Giovanni Rupil találataival, de Váróczy Gergő távolija után már húsz pontosra kúszott fel a hajdúsági előny (24-44). A szünet előtti minutumok újfent a DEAC-nak kedveztek, magabiztosan tartották a már meglévő különbséget (28-50).

A pihenő utáni játékrészben kevesebb kosarat produkáltak a felek, indításként a hazaiak 7-0-ás futását Vántus Botond zárta triplájával. Az etap során mindössze tizenegy pontig jutó olaszok továbbra is csak futottak az eredmény után, a negyed végére Váróczy találatai után közel harminc pontos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző (39-67). A zárófelvonásra már eldőltek az érdemi kérdések, Sziegl Gáborék kemény iramot diktálva, egyre gyakoribb hibákra kényszerítették riválisukat, és a már meglévő fórjukat tíz ponttal tovább növelve, saját szájízük szerint zárták le a találkozót (51-88).

Az északi szomszédaink ellen folytatta az internacionális tornát Gál Balázs legénysége. Jó ütemben kezdte a mérkőzést a DEAC: Fekete-Gál bravúros megoldásainak köszönhetően az etap derekán már kétszámjegyű előnynek örvendhettek a mieink (20-4).A kezdeti lendület a negyed hajrájára sem fogyott el, a pozsonyiak nem győzték tartani a lépést a Debrecennel, Schmiedt Péterék megőrizték a kezdeti különbséget (30-18). A második játékrészre fordult a kocka, és a rövid pihenő után megrázta magát az Inter. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a szlovák gárda egy szempillantás alatt tíz alá szorította a hátrányukat (36-27). A Bratislava 9-1-es futása kicsit összezavarta Sziegl Gáborékat, és Bruno Randuska tripláját követően már csak eggyel ment a magyar alakulat (37-36). A szünet előtt jókor jöttek Fekete-Gál és Oleár Ákos kosarai, így újfent nyolc pontos előnnyel álltak akadémistáink, majd az utolsó percben elsüllyesztettek egy triplát a szlovákok, és még Jakub Barancik közelije is beesett, így három pontos differenciával fordultak a csapatok (48-45).

A nagyszünet után kisebb hullámvölgybe keveredtek a mieink, amit ellenfelük ki is használt, az etap elején még Fekete-Gál tartotta a debreceni frontot, végül a harmincötödik percben mégis sikerült megfordítani a sárga-feketéknek a meccset (54-55). A folytatásban Váróczy találataival ismét öttel ment a cívisvárosi együttes, de az utolsó percben egy triplával és egy közelivel újfent visszajött az Inter (64-64). Biztatóan indult a záró periódus, Fekete-Gál és Nagy hamar visszahozták a magyar fiatalok reményeit, de továbbra is tapadtak a pozsonyiak (72-70). Izgalmakat tartogatott a végjáték, az utolsó öt minutumban kettes számú játékosunk kiváló teljesítményének köszönhetően sikerrel verték vissza a fordítási kísérletet, és végül felőrölték ellenfelüket kadettjeink (90-79). Fekete-Gál Csongor oroszlánrészt vállalt csapata sikerében: 37! ponttal, 12 lepattanóval és 5 szerzett labdával járult hozzá a DEAC második győzelméhez.

COLLEGE Basketball (ITA) – DEAC 51-88 (10-26, 18-24, 11-17, 12-21)

DEAC: SZIEGL 20/3, FEKETE-GÁL 22/3, Váróczy 16/6, Vántus 9/6, Nagy 2

Cserék: Gálos 8, Ficsor 5, Handari 4, Szabó-Zsámba 2, Schmiedt -, Borsa -, Oleár –

DEAC – INTER Bratislava (SK) 90-79 (30-18, 18-27, 16-19, 26-15)

DEAC: Sziegl 12, FEKETE-GÁL 37/3, Váróczy 11, Oleár 8/3, Nagy 4

Cserék: Gálos 3, Ficsor 1, Handari -, Szabó-Zsámba -, Schmiedt 10/6, Borsa 4, Molnár –

Vezetőedző: Gál Balázs