Amerikaifoci: Vereség a Szombathely ellen

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának a Szombathely elleni vereség után már kevés esélye maradt a rájátszásba jutásra.

0

DSC_0612-scaled-2048x1366-300x178 Amerikaifoci: Vereség a Szombathely ellenFotó: Bellon Bíborka

Nagyon nehéz és fizikális mérkőzés várt a DEAC Gladiatorsre az alapszakaszban a Szombathely Crushers ellen. Ráadásul a cívisvárosiak vállán komoly nyomás is volt, hiszen egy esetleges vereséggel gyakorlatilag lemondhattak a playoffról.

Az első negyedben komoly nehézségeket is okozott a támadósornak a fizikális vendég defense. Ennek ellenére a hazaiak megszerezték a vezetést. A meccsek óta brillírozó Damien Thompson ismét lecsapott, ezúttal egy közel egészpályás futással adta meg az alaphangot a támadósornak (6-0). Jó ritmusban folytatta a Gladiators a találkozót, és közel állt ahhoz, hogy növelje előnyét, ám Demkó Balázs passzát az end zoneban elcsípte Szabados Ádám. A pontszerzés helyett jöhettek a zúzók, akik a második játékrészben Bökfi Kornél elkapott touchdownjával egalizáltak, majd Kocsis Gergő extrájával fordítottak (6-7). A gladiátorok ezek után sok hibával játszottak, így újabb pontokat nem tudtak feltenni az eredményjelzőre az első félidőben.

A harmadik negyed a vendégeknek indult jól, ugyanis kihasználva a hazai védelem figyelmetlenségeit ismét TD-t szereztek, ezúttal Baranyai Bence irányítófutásával (6-13). Nem sokkal később pedig a Crushers egy fumble után a gladiátorok térfelén szerzett labdát. Ugyan a DEAC kivédekezte az akciót, de Demkó a pontszerző terület közvetlen közelében interceptiont dobott, amit a Szombathely játékosa, Tatár Sándor váltott TD-re (6-19). Hamarosan újabb vendég pontok kerültek fel az eredményjelzőre. Thompson próbált kijutni az end zoneból, de gyorsan odaért a Crushers-defense és végül Rozmann Gábor húzta le az amerikai futót a földre: safety (6-21). A negyedik negyedre fordulva pedig volt még esélye a DEAC-nak, hogy egyenlítsen, akár fordítson, de Demkó Balázs sérülése nem sokat segített. Így irányítócsere következett és Széles Olivér adogatott. A kétperces figyelmeztetés után nem sokkal élete első TD-passzát meg is dobta Thompsonnak. Újabb pontok viszont már nem születtek a találkozón, így a Szombathely Crushers 21-12-re győzött Debrecenben. A cívisvárosiak pedig minden bizonnyal búcsút mondhatnak bajnoki álmaiktól, hiszen minimális esélyük maradt a rájátszásba jutásra.

DEAC Gladiators – Szombathely Crushers 12-21 (6-0, 0-7, 0-14, 6-0)
Pontszerzők: Damien Thompson 2 TD, illetve Baranyai Bence, Bökfi Kornél, Tatár Sándor 1-1 TD, Rozmann Gábor 1 S, Kocsis Gergő 1 XP

A DEAC Gladiators legközelebb május 29-én a Tatabánya Mustangs ellen játssza utolsó hazai meccsét a szezonban az Agrártudományi Centrum sportpályáján.