Remekeltek a DEAC lovasai

Csütörtöktől vasárnapig nyolc nemzet közel 240 lovasa állt starthoz Bábolnán, a díjugrató világkupán.

0

Szabo_Gabor_Babolna_Borgia-300x170 Remekeltek a DEAC lovasaiFotó: Budai László

A bábolnai nemzetközi verseny első száma a fiatal lovaké volt. A csütörtök reggeli hiba-idős számot a pej Xixo Borgia nyergében a DEAC lovasa, ifj. Szabó Gábor nyerte, aki ráadásul egy másik lóval, Quel Action VDS-sel is starthoz állt, és még egy hatodik helyet szerzett pluszban.

Negyvenhárom indulója volt a középkör 130 cm-es, kétfázisos versenyszámának, amelyben 13 éves lovasunk, Fábián Johanna hibátlanul ment végig a pályán Chaballal, és a nyolcadik legjobb időt ért el a felnőttek között. Ez a szám egyben a magyar gyermekcsapat utolsó válogatója volt a július 11-17. között Spanyolországban rendezendő Európa-bajnokságra, amelyre a keretet hivatalosan szerdán hirdetik ki.

Péntek reggel a hatéves lovak 120, a hétéves lovak 125 cm-en versengtek. Itt ifj. Szabó Gábor éppen csak lecsúszott az első helyről, mindössze néhány tizedmásodperc döntött Burucs Barna javára, versenyzőnk pedig második lett Borgiával. A DEAC kiválósága délután ismét starthoz állt a legnagyobb érdeklődéssel várt, Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 145 cm-es, hiba-idős versenyszámában, amelyben a harmadik helyen végzett Filuchival.

Szombaton Szabó-Máriás Sárának szurkolhattunk, aki a 6-7 éves lovak 125-130 számában hibátlanul teljesített H-Secret by Boris nevű lovával, és a 8. legjobb időt érte el.

Összességében ezúttal is szép eredményeket értek el a DEAC lovasai, akik már készülnek a következő megmérettetésekre. Szabó Gábor pihenni sem tudott, a bábolnai verseny után a válogatottal már utazott Németországba, a riesenbecki nagydíjra. Fábián Johanna és Szabó-Máriás Sára pedig legközelebb Szilvásváradon indul a Pintér Tamás Emlékversenyen, amit június 24-26-án rendeznek.