Debreceni lányokkal írt történelmet az aerobik-válogatott

A magyar küldöttség minden idők legsikeresebb vb-szereplését produkálta Portugáliában, ahol három arany-, két ezüst-, valamint egy bronzérmet szerzett.

0

HUN_aero-300x185 Debreceni lányokkal írt történelmet az aerobik-válogatott

Fotó: MeloGym

Mint beszámoltunk róla, Magyarország felnőtt aerobik csapata a portugál Guimaraes városában zajló világbajnokságon a nemzetek közötti összesített pontversenyben az élen végzett. A debreceni Flex-HD SE három kiválósága, Szőllősi Panna, Ökrös Janka és Ruzicska Vanessza a folytatásban is érintett volt és egy újabb éremért küzdhetett.

Bali Dániel és Mazács Fanni a „team ranking” és a „trió” versenyben egyaránt az élen végzett, majd a vb zárónapja is remekül indult számukra, hiszen „vegyespáros”-ban is aranyérmet szereztek, mely után már a magyar aerobik legeredményesebb versenyzőinek mondhatták magukat. Azonban nem sokkal később a „sportaerobik csoport” kategóriában növelték medáljaik számát, ugyanis Lőcsei Zoltánnal, Farkas Balázzsal, és a cívisváros kiválóságával, Szőllősi Pannával a második helyre táncolták magukat.

Végül az „aerodance csoport” kategóriában szereplő Szöllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Hajdú Kata, Makranszki Anna, Simon Zsófia összeállítású Európa-bajnok csapat is ezüstérmet szerzett, így hazánk legjobbjai hatodik alkalommal is felállhattak a dobogóra.

A több debrecenit is soraiban tudó magyar felnőtt aerobik-válogatott Guimaraes-ben a legsikeresebb világbajnoki szereplését produkálta. Fontos megemlíteni, hogy a delegáció részét alkotta a Flex-HD edzője, Kovács Judit is, de a versenyzők felkészítésében természetesen a többi, itthon maradó tréner is óriási szerepet játszott.

A sportág legjobbjai nem sokat pihenhetnek, ugyanis július 9-én pedig az egyesült államokbeli Birmingham-be utaznak, az év fő eseményére, a Világjátékokra. Remélhetőleg akkor is hasonló sikerekben lesz részük.

T.H.