Jégkorong: Hosszabbításban maradt alul a DEAC

Kétszer is vezettek az egyetemisták, ám mindkétszer egyenlített a Ferencváros, és a ráadásban megszerezték a győzelmet a zöld-fehérek.

0

hoki-1-300x172 Jégkorong: Hosszabbításban maradt alul a DEACFotó: deac.hu

Megnehezítette a saját dolgát az egyetemi gárda azzal, hogy hazai pályán nem tudta legyőzni a Corona Brasov alakulatát. Mivel a Ferencváros legyőzte szombaton a Csíkszeredát, megelőzte a DEAC együttesét, így György József legénysége jelenleg a 7. helyet foglalja el a táblázaton. Akár vissza is előzhetik riválisukat, ugyanis vasárnap délután épp a Fradival csaptak össze a cívisvárosiak a Tüskecsarnokban.

Nagy iramot diktáltak a csapatok már az első percekben, a harmad gyors gólváltással indult. 3:01-nél a zöld-fehérek szerezték meg a vezetést, de 4:57-nél Dalecky ledolgozta a hátrányt. Egy páros kiállítást követően elléptek a debreceniek, előbb Dalecky duplázott, majd nem sokra rá Novotny is feliratkozott a gólszerzők közé. A hazaiak próbálták nyomás alá helyezni a DEAC kapuját, ennek meg is lett az eredménye, 16:13-nál összejött a szépítés. Az első dudaszó előtt egy másodperccel pedig Nagy Gergő egalizált.

A második etap eleje leginkább a kiállításokról szólt, 10 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők a csapatoknak. Ez is jelezte, élesedett a küzdelem, egyre agresszívebben játszottak a felek. 34:39-nél Izacky révén ismét megszerezte a vezetést a DEAC, de ahogy már az alapszakaszban oly sokszor, szinte azonnal egyenlített az ellenfél, így ez a játékrész is döntetlennel zárult.

Az utolsó harmadban fokozták a tempót a felek, mindkét csapat szerette volna a maga javára eldönteni a mérkőzést, elkerülvén a hosszabbítást. A játékrész elején kétszer is emberelőnybe kerültek az egyetemisták, ám egyiket sem sikerült kihasználni, mint ahogy a Fradinak sem Novotny kétperces büntetését. A harmad végéig nem született döntés, így jöhetett a hirtelen halál.

Ebből a Ferencváros jött ki jobban, 64:01-nél Kestila vette be Hatényi kapuját és döntötte el a párharcot.

Erste Liga alapszakasz

FTC – DEAC: 5-4 (3-3, 1-1, 0-0, 1-0)

KZT