Egy debreceni gólra kettővel válaszolt a Fradi

Két gyors gól után a második félidőben csak a Ferencváros talált be, így pont nélkül zárta a rangadót a DVSC.

0

DSC_4100-300x160 Egy debreceni gólra kettővel válaszolt a FradiFotó: Ásztai Csaba

Az újpesti győzelem után újabb rangadó várt Srdjan Blagojevic legénységére, szombaton ugyanis a címvédőt fogadták a Nagyerdei Stadionban. A Ferencváros is sikerrel vette a hétközi fordulót, 5-1-re megnyerve meg az MTK elleni párharcot. A Vasutas az 5., míg a zöld-fehérek a 2. helyről várhatták a találkozót, amely mindkét fél számára nagy téttel bírt. Ha a Loki nyer, zárkózhat a dobogón lévő csapatokhoz, ha pedig a Fradi, akkor akár át is vehette volna a vezetést a táblázaton.

Ezúttal is változtatott csapatán a DVSC szakvezetője, a sérült Kusnyírt Baranyai pótolta a védelem jobb szélén, a tengelybe visszakerült Pellumbi, szűrőként a Manrique, Lagator kettősnek szavazott bizalmat, két szélen a Szécsi – Domungues duó kezdett, irányítóként Dzsudzsák, míg elől Bárány rohamozta a kaput. Sokan voltak kíváncsiak a rangadóra, szépen megteltek a lelátók, a szurkolók pedig abban bíztak, kedvenceik elkapják a Ferencvárost.

Berke Balázs 17:30-kor engedélyt adott a kezdésre és Martins lábáról útjára indult a labda, a vendégek vezethették az első támadást. És az első percben robbant a Nagyerdei Stadion, megszerezte a vezetést a DVSC: egy labdaszerzést követően Manrique vette célba a kaput és lapos lövése után a labda jobb alsóban kötött ki (1-0). Soha rosszabb kezdést! A korai gól sokkolta a zöld-fehéreket, kellett idő, hogy rendezzék a sorokat. Amint sikerült, próbáltak támadásokat vezetni, de a debreceni védelem tette a dolgát, jól szűkítették a területeket, így az attakok elhaltak a hazai térfél közepén. De a 10. percben, a semmiből egyenlített a Ferencváros: egy beadásra rosszul reagált a védelem, Varga Balázs pedig senkitől sem zavartatva fejelt a bal alsóba (1-1). Átvették a játék irányítását a fővárosiak, egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, de Megyerinek ebben a periódusban nem akadt munkája, a cívisvárosi hátsó alakzatnak viszont igen, de állták a sarat. A Fradi volt fölényben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, labdaszerzések után pedig gyors kontrákat vezettek a hajdúságiak, Dibuszt azonban nem tudták tesztelni. A 32. percben Szécsi maradt le kevéssel Domingues beadásáról, így oda lett a lehetőség. A másik oldalon Varga lépett le védőjéről, de Megyeri tökéletesen olvasva a játékot, jól mozdult ki kapujából. Bárány közel állt ahhoz, hogy a 38. minutumban ismét a Vasutasnál legyen az előny, de lövését vetődve hárította Dibusz. Közeledve a félidő végéhez, hullámzó volt a játék, gyakran cserélt gazdát a labda, helyzeteket viszont nem láthatott a szép számú publikum. A 45. percben Dibusz borzolta övé idegeit egy rossz labdalevételt követően, de végül sikerült társához továbbítani a játékszert. Ez volt az első etap utolsó jelenete, gól nélküli döntetlennél vonultak öltözőbe a csapatok.

A Loki szakvezetője nem látott okot a cserére, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza letelte után. Középkezdés után Bárány került helyzetbe, de rosszul célzott, lövése után a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 49. percben Ramírez tesztelte Megyerit, de a debreceni hálóőr vetődve hatástalanította a lapos lövést. Hazai oldalon Lagator fejelhetett kapura Dzsudzsák szöglete után, ám Dibusz biztosan fogta a labdát. Leginkább mezőnyben zajlott a játék, helyzeteket ebben a periódusban nem lehetett feljegyezni. A 63. percben Martins próbálta meglepni Megyerit, ám a cerberus résen volt, biztosan fogta a labdát. A 66. minutumban kihasználta első cserelehetőségét Blagojevic, Szécsi helyett a meccsek óta halvány teljesítményt nyújtó Olivierát küldte pályára. Nem tudni, a jóval technikásabb Bódi miért nem kap bizalmat a vezetőedzőtől. A 70. percben Baranyai tört kapura, de az utolsó pillanatban mentettek a ferencvárosi védők, a labda viszont Manrique elé pattant, aki egyből tüzelt, de Dibuszt találta telibe. Nem sokra rá Bárány bolondította meg a vendégek védelmét, lövése után viszont a labda az oldalhálóban landolt. A 74. minutumban azonban a Fradi tábor örülhetett: Marquinhos beadását Zachariassen fejelte a jobb alsóba (1-2). Ferenczi azonnal ledolgozhatta volna a hátrányt, de Cissé a gólvonalról mentett. Nagyobb fokozatba kapcsolt a Lokomotív, beszorítva a Fradit saját térfelére, helyzetek is adódtak, de az egyenlítő találat csak nem akart megszületni, így pont nélkül zárta a rangadót a DVSC.

Labdarúgó NB I 20. forduló

DVSC – Ferencváros: 1-2 (0-0)

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi – Manrique (Szuhodovszki 84′), Lagator – Szécsi (Oliviera 66′), Dzsudzsák, Domingues (Ulfarsson 78′) – Bárány (Batai 84′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Mmae, Ramírez – Habib, Martins (Botka 81′) – Marquinhos, Abu Fani (Besic 82′), Zachariassen – Varga B.

Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólszerzők: Manrique 1’ ill. Varga B. 10’, Zachariassen 74′