Végig fölényben játszott és nyert Kisvárdán a Lokomotív

Bár az 5. percben hátrányba került a DVSC, az első félidőben egyenlített, a másodikban pedig fordított és elhozta a három pontot a Várkerti Stadionból.

0

DSC9717-300x161 Végig fölényben játszott és nyert Kisvárdán a LokomotívEgy kéthetes pauza után idegenben folytatta a pontvadászatot Srdjan Blagojevic legénysége. A debreceni gárda szombaton az egyik kiesőjelölt, a Kisvárda otthonában, a Várkerti Stadionban lépett pályára. Az első körben magabiztosan győzte le a szabolcsiakat, a Vasutas, a második párharc viszont döntetlennel zárult.

Azon ritka helyzet állt elő, hogy nem változtatott csapatán a Loki szakvezetője, a ZTE elleni kezdőt küldte pályára. Kellett is az újabb siker, még behozható a dobogó 3. fokán álló Fehérvár, mely gárdától hat pontnyira volt a Lokomotív. Buzdításból nem volt hiány, sok cívisvárosi drukker kísérte el kedvenceket, és bíztak az újabb győzelemben.

Bárány lábáról indult útjára a labda és vezethette az első támadást a hajdúsági alakulat. Mindkét gárda magasan védekezett az első percekben, próbálva az ellenfél térfelén megakasztani a támadásokat és megszerezni a labdát. Az 5. minutumban a hazaiak harcmodora volt eredményes, ugyanis megszerezte a vezetést a Kisvárda: Camaj gurított vissza az alapvonal magasságából Mesanovichoz, aki egyből lőtt és a Baranyai lábán megpattanó labda a kapu jobb oldalában kötött ki (1-0). A gól után fölénybe kerültek a debreceniek, ám ez meddő volt, a hazai védelem stabilan állta lábán, nem sikerült megbontani a hátsó alakzatot. Beszorultak tizenhatosuk elé a várkertiek, sorra vezette a támadásokat a Vasutas, próbálták a labdát járatva megbontani a védelmet, ám helyzetekben nem mutatkozott meg a dominancia. A szabolcsiak igyekeztek lassítani a játékot, megbecsülni a labdát, majd ritmust váltva gyors kontrákat vezetni, de elvétve lépték át a felezővonalat. A félidő derekához érve kijött a szorításból a házigazda, már eljutottak a debreceni kapuig, ám Megyerit nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani. Próbálta ledolgozni a hátrányát a DVSC, de vagy az utolsó passzoknál hibáztak, vagy blokkolták a lövéseket a várdai védők. Szervezetten, fegyelmezetten védekeztek a hazaiak, jól zárták a területeket, ennek ellenszerét pedig nem találták Dzsudzsákék, az átütőerő is hiányzott a támadásokból. A 35. percben Camaj beadása tornáztatta meg Megyerit, a Loki cerberusa vetődve ütötte ki a labdát Mesanovic elől. A 39. percben góllá érett a debreceni fölény: Dzsudzsák ugratta ki Vajdát, aki belépve a tizenhatoson belülre, egyet igazítva a labdán, kilőtte a jobb felsőt (1-1). A szünetig hátralévő időben veszélyesebben játszott a cívisvárosi alakulat, voltak is lehetőségek, de a gólok száma már nem változott, 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.

A negyedórás pauza letelte után változatlan összeállításban jött ki az öltözőből a Blagojevic-legénység, a második etapot pedig a Kisvárda kezdte. Cipetic próbálkozással folytatódott a mérkőzés, Megyeri könnyedén fogta a nem túl erős lövést. Válaszul Vajda ívelt a középre, a labda a hosszún Dominguest találta meg, aki közelről a kapu előtt keresztbe fejelte el játékszert. Jó ritmusban zajlott a mérkőzés, aktívabbak voltak a hajdúságiak, mindkét fél próbálta bevinni a vezető találatot, ám a kapuk érintetlenek maradtak. Egészen az 58. percig, ekkor a vendégdrukkerek örülhettek: Dzsudzsák beadását az ötösről Domingues fejelte a hálóba (1-2). A Loki csapatkapitánya megduplázhatta volna az előnyt, a kapujából kimozduló Kovács fölött átemelte a labdát, ám a gólvonalról a visszaérő Ötvös menteni tudott. Domingues másodjára is bevehette volna a kaput, ám Ferenczi tű pontos beadását ezúttal mellé fejelte. Az 58. percben először élt a cserelehetőséggel a DVSC trénere, Szuhodovszki helyett Loncart küldte pályára. A Vasutas irányította a játékot, a szabolcsiak kontrákból próbáltak veszélyeztetni, tették ezt sikertelenül, a vendégek védelme tökéletesen működött. A 79. minutumban Bódi és Szécsi is megkapta a lehetőséget, Vajának és Dominguesnek ekkor ért véget a mérkőzés. A 82. percben Bódi vette észre a tizenhatoson belül őrizetlenül hagyott Dzsudzsákot, aki egyből tüzelt, de Kovács újheggyel szögletre tolta a labdát, majd Dreskovic fejesét ütötte bravúrral a vonalon túlra. A másik oldalon Matic egalizálhatott volna, fejese azonban a kapufán csattant. A mérkőzés hajrájához érve Dzdudzsák is lejött a pályáról, a csapatkapitányt pedig Manrique váltotta. Azonnal meg is hálálta a bizalmat, Bódi átadása után 16 méterről bombázott a hálóba (1-3). A gól után hosszasan állt a játék, ugyanis Ojediran tizenhatoson belüli megmozdulását vizsgálták a VAR szobában, ám a Lagator elleni szabálytalanság megelőzte a az esetet, így nem járt büntető a hazaiaknak. A hosszabbításban az eredmény már nem változott, a DVSC hozta a kötelezőt és begyűjtötte a három pontot a Várkerti Stadionban.

Labdarúgó NB I 26. forduló

Kisvárda – DVSC: 1-3 (1-1)

Kisvárda: Kovács – Széles (Wellington 73′), Jovicic, Ötvös – Navratil, Cipetic, Nikolov, Lucas (Matic 61′), Camaj – Makowski (Melnyik 61′), Mesanovic (Ilievski 68′)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar 68′) – Vajda (Szécsi 79′), Dzsudzsák (Manrique 85′), Domingues (Bódi 79′) – Bárány

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Mesanovic 5’ ill. Vajda 39’, Domingues 58′, Manrique 90′