A BL-győztes ellen ugrott vízbe a DVSE

A címvédő FTC-Telekom ellen játszotta utolsó mérkőzését a DVSE vízilabdacsapata a férfi Magyar Kupa második fordulójában, a margitszigeti összecsapást a tartalékosan felálló zöld-fehérek tízgólos különbséggel nyerték meg.

0

DVSE-2.-nap-300x184 A BL-győztes ellen ugrott vízbe a DVSEFotó: Stuber Sándor

Az már korábban eldőlt, hogy a kényszerszünet alatt jelentősen megfiatalított debreceni vízilabdacsapat nem juthat be a kupasorozat legjobb nyolc együttese közé, hiszen az elmúlt öt mérkőzésen csak megszorítani sikerült ellenfeleinket, pontot nem tudtunk szerezni, ettől függetlenül azonban nagy várakozás előzte meg az utolsó budapesti csoportmérkőzést, hiszen mégiscsak a BL-győztes Ferencváros volt a mieink ellenfele. Varga Zsolt együttese meglehetősen tartalékos felállásban ugrott vízbe, ám Vámos Márton, Pohl Zoltán, vagy épp Jansik Szilárd így is ott volt a keretben, a legtöbb fejtörést pedig a magyar vízilabda egyik nagy reménysége, Vígvári Vendel okozta a debrecenieknek vasárnap délelőtt.

A ferencvárosiak tizennyolc esztendős tehetsége már az első negyedben eljutott három találatig, rajta kívül pedig Vámos és Constantin-Bicari is eredményes volt, így hamar ötgólos előnybe került ellenfelünk. A mieinknél Krasznai Bendegúz kiváló blokkjait, és Macsi Martin kapufáját lehetett kiemelni, de Smitula Gergő játékára sem panaszkodhatott Miroslav Bajin vezetőedző. Az első szünetet követően Jansik és Kállay talált be ferencvárosi részről, s egy perccel a félidő vége előtt az első debreceni gól is megszületett, Macsi Patrik bombájánál egy emberként ugrottak talpra a lelátón helyet foglaló semleges szurkolók, akik közül sokan szimpatizáltak a becsületesen küzdő DVSE-vel. A nagyszünetben 8-1-re vezetett a címvédő, amely a fordulás után sem lassított, de a különbség nem nőtt jelentősen, Kósik Soma ugyanis többször is bravúrral hárított. A túloldalon feljavult az emberelőnyös játék, s Oltean Sebastian, valamint Macsi Patrik révén sikerült kozmetikáznunk az eredményen. A hajrára mindössze annyi kérdés maradt, hogy összejön-e a Ferencvárosnak a tízgólos siker, s mivel Krasznai ejtése a végén a kapufa tövéről kifelé pattant, 14-4-es győzelmet ünnepelhettek a zöld-fehérek a Debrecen ellen.

BENU Férfi Magyar Kupa, 2. forduló

FTC-Telekom – Debreceni VSE 14-4 (5-0, 3-1, 3-2, 3-1)
Gólszerző: Macsi P. 3, Oltean

A nap másik mérkőzésén: Budapesti Honvéd – UVSE 15-8

A csoport végeredménye: 1. FTC-Telekom 18 pont, 2. Budapesti Honvéd 12 pont, 3. UVSE 6 pont, 4. Debreceni VSE 0 pont

P.G.