A Black XS Dance Teamnél most az a legfontosabb, hogy újra együtt táncolhassanak

Jónás Brigitta, a Black XS Dance Team vezető táncpedagógusa, valamint a táncstúdió két, szintén oszlopos tagja, Meszesán Kriszta akrobatika tanár, személyi edző és Pári Rita táncpedagógus nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek az elmúlt időszak tapasztalatairól.

0

nature_big_15-1-300x161 A Black XS Dance Teamnél most az a legfontosabb, hogy újra együtt táncolhassanak

A 2012- ben, Jónás Brigitta által megálmodott Black XS Dance Team olyan, akár egy család. A gyerekek és fiatalok második otthona, ahol öleléssel köszöntik egymást, ahol az idősebbekben is megmarad az a gyermeki lelkesedés és tisztaság, ami sok emberből tűnni látszik. Ha mindez nem lenne elég, ott az alázat is, ami elengedhetetlenül fontos.

A tánciskolában az egymásra való odafigyelés és kölcsönös tisztelet élvez prioritást.  Céljuk a mai rohanó, negatív impulzusokkal teli világban egy olyan közösség megteremtése, ahová szívesen járnak gyerekek, fiatalok, idősebbek egyaránt. Megismerkedhetnek a tánc, a mozgás nyújtotta szabadsággal, egy lélekként koptatva a táncszőnyeget.

Beauty_gqi1_Fotor_Fotor-300x300 A Black XS Dance Teamnél most az a legfontosabb, hogy újra együtt táncolhassanak

Az előző évnek nagy lendülettel indultunk neki, tele tervekkel, új ötletekkel. Szerencsésnek mondhatom magunkat, mert évről évre nagyobb az érdeklődés és újabb tehetségekkel bővül a táncstúdiónk. Megkezdtük a felkészülést a kiírt versenyekre, jöttek a maratoni táncpróbák, aztán a Covid mindent felülírt, a versenyeket lemondták. Megdöbbenve kellett elfogadnunk és tudomásul vennünk a tényt, hogy a tánciskola bezár egy időre. Hirtelen, egy számunkra új helyzettel kerültünk szembe. Bár nem pótolja a személyes jelenlétet, de át kellett állnunk online oktatásra. A táncosaink partnerek voltak mindenben, így- a helyzethez képest, viszonylag könnyen átvészeltük ezt, a májusig tartó időszakot. Ekkor újra kinyílt a tánciskola kapuja. A nyitás adta örömök minden percét igyekeztünk kihasználni és élvezni. Egy emberként építettük, szépítettük új táncstúdiónkat, ahol a gyerekeket motiválva és érdeklődésüket fenntartva edzőtáborokat szerveztünk.  A táncstúdió keretein belül különböző sportolási lehetőségekkel bővültünk, mint az erőnléti és személyi edzések. Minden eddiginél nagyobb erőbedobással dolgoztunk, de ez elé, a mérhetetlen boldogság elé azonban a vírus ismét falat emelt, mely újra kihívások elé állított minket. A legnagyobb kihívás talán a táncosok érdeklődésének fenntartása volt. Ki kellett zökkenteni őket a hétköznapok monotonitásából, ezt különböző challengekkel igyekeztünk áthidalni. Nagy szerepet kapott a szülőkkel való kommunikáció, akik igyekeztek minden segítséget megadni nekünk – fogalmazott az előző évvel kapcsolatban Jónás Brigitta vezető táncpedagógus.

Beauty_dfiw_Fotor_Fotor-300x300 A Black XS Dance Teamnél most az a legfontosabb, hogy újra együtt táncolhassanak

Szükségem volt egy „B” tervre, az edzések újragondolására, hogy se a vendégeim se a megélhetésem ne legyenek elszenvedői a vírus okozta nehézségeknek. Minden, bennünk lévő kreativitást elő kellett csalogatnunk, hogy a munka, ha megközelítőleg is, de olyan színvonalon folytatódjon, ahogyan kezdtük – vette át a szót Meszesán Kriszta akrobatika tanár és személyi edző.

Beauty_d6jr_Fotor_Fotor-300x300 A Black XS Dance Teamnél most az a legfontosabb, hogy újra együtt táncolhassanak

A vírus sok mindent elvett tőlünk, viszont nagyobb fegyelemre és türelemre is tanított minket. Bízunk benne, hogy a második hullám hamarosan véget ér és a korlátozások feloldása utáni szabadság mozgásra ösztönzi majd az embereket, mert ez az időszak megtanított arra is mindannyiunkat, hogy fő az egészség, testben, lélekben egyaránt – fogalmazott végül Pári Rita táncpedagógus.

F.K.