A bravúr sikerült a DEAC ifistáinak, a DASE fiatalok közel álltak hozzá

Mindkét együttes jó teljesítményt nyújtott a megyei U19-es bajnokság szombati játéknapján.

0

images-2-1 A bravúr sikerült a DEAC ifistáinak, a DASE fiatalok közel álltak hozzá

DEAC U19

Kozma Lajos tanítványai hazai pályán fogadták az ötödik helyen álló Berettyóújfalut, akik az őszi találkozóhoz hasonlóan most is bíztak a három pont megszerzésében. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de csapatunk valamivel közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, egy jogosnak tűnő tizenegyest azonban nem adott meg a játékvezető. A második félidőben már nem bízták külső befolyásoló tényezőre az eredmény alakulását a fiúk, két nagyon szépen kivitelezett támadást góllal zártak le, amire a mai napon a vendégeknek nem volt válasza. A második félidőt végig uralta a csapatunk, és nem adott esélyt sem arra, hogy a vendégek visszajöjjenek a mérkőzésbe. A játék összképe alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a kemény párharcokkal tarkított mérkőzést U19-es együttesünk.

DEAC – Berettyóújfalui SE 2:0 (0:0)

DEAC: Molnár, Oláh, Lipők, Kontra, Orosz, Kocsis, Marsa (Bojti 67’), Pap, Tóth, Daku, Bartha (Nagy 77’)

Edző: Kozma Lajos

Gólszerzők: Lipők Lambert Attila 49’, Orosz Dávid 90’

Kozma Lajos: Az első félidőben nagyjából kiegyenlített volt a játék, viszont a második játékrészben már egyértelműen mi domináltunk, fölényünket két góllal is érvényre jutattuk. Egy nagyon jó erőkből álló Berettyóújfalu ellen sikerült begyűjtenünk a három pontot. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

DASE U19

Dobos Attila tanítványai csere nélkül tudtak csak kiállni a bajnoki címre pályázó Hajdúsámson ellen, de még így is megizzasztották a hazaiakat.

A mérkőzés nagyobb részében a vendéglátók akarata érvényesült, de időnként ki tudtak jönni a szorításból a srácok, egy-két formás támadást vezettek. Az első negyedóra vége után egy szögletből találtak be a hazaiak, majd pár percen belül egy védelmi megingást kihasználva megduplázták előnyüket, de egyetemi fiataljaink közel álltak hozzá, hogy szépítsenek. Szünetben alaposan feltüzelhette játékosait Dobos Attila, mert szinte a középkezdés után egy labdaszerzést követően Boros Lázár találatával visszajöttek a mérkőzésbe. A fiúk nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, vagy hogy fordítani tudjanak, több komoly helyzetet is kidolgoztak, de a befejezéseknél egy pici mindig hiányzott, hogy gólra váltsák a lehetőségeket. Néhány játékvezető ítélet erősen borzolta a kedélyeket, amik inkább a hazaiaknak kedveztek. Csapatunk mindent megtett, hogy legalább döntetlennel zárja a mérkőzést, de az eredmény már nem változott.

Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E. – DASE 2:1 (2:0)

DASE: Polyák, Molnár-Szerelem, Tóth, Kiss, Borsos, Erdei, Gál, Gáll, Salánki, Nagy, Bencze

Edző: Dobos Attila

Gólszerző: Borsos Lázár 46’

Dobos Attila: Ellenfelünknek nagyon kellett ez a győzelem, hiszen harcban vannak a bajnoki címért, viszont nekünk is fontos lett volna a három pont, hogy eltávolodjunk a kiesőzónától. Sajnos nem sikerült, de nagyon örülök és büszke vagyok a játékosokra, hogy meg tudtuk szorítani a Hajdúsámsont, partiban voltunk velük, igaz, ezért nem jár pont. A mai játék viszont jót tett a fiúk önbizalmának, ami nagyon fontos, az ilyen mérkőzések viszik előre a csapatot. Kiemelhetnék egy-két nagyon jó teljesítményt, de csapatként funkcionáltunk, mindenki maximálisan odatette magát. Kicsin múlt, hogy bravúrt érjünk el, a vereség ellenére gratulálok a játékosoknak.