A DASE U16 nagy verést mért a Dorogra

A DEAC U16-os együttese döntetlenre végzett a Balmazújváros ellen, a megyei korosztályos bajnokság rájátszásában.

0

images-2-3 A DASE U16 nagy verést mért a Dorogra

Rájátszás 1.-6. hely U16 DEAC

Tökéletesen kezdte a rájátszást a DEAC U16-os csapata, az első párosításban mindkétszer legyőzte a Hajdúböszörmény együttesét. A következő ellenfél az erősebb kerettel rendelkező Balmazújváros, akikkel már le is játszották az első összecsapást. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a helyzetek száma is közel azonos volt, viszont ezekből a hazaiak kettőt értékesíteni tudtak. Kovács Miklós rendezte az öltözőben a sorokat, egy harcosabb DEAC futott ki a pályára szünet után, fölényben játszottak, ennek eredményeképp megszületett Lukács Bence okos góljával a szépítő találat. Továbbra is támadtak az egyetemi fiatalok, az egyenlítésre azonban a hosszabbításig kellett várni, a 92. percben Komlósi Péter góljával sikerült megmenteni az egyik pontot. Ennél kiélezettebb nem is lehetett volna a találkozó, nem tudni, hogy a hazai csapat fáradt-e el, vagy a fiaink javultak fel a második félidőben. A helyzetek alapján csapatunk közelebb állt a győzelemhez, remélhetőleg ez a visszavágón már sikerül.

Balmazújvárosi FC – DEAC: 2:2 (2:0)

DEAC: Urbán, Barna, Csorvási, Magyar, Czakó (Dobos 70’), Áros (Komlósi 46’), Orbán, Lukács, Szurdi (Herman 46’), Piros, Éles

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Lukács 61’, Komlósi 92’

Rájátszás 1.-6. hely U16 DASE

Az agráros ifjak nehéz mérkőzésre számítottak, de a Hajdúdorog erősen foghíjas csapattal tudott kiállni. Komoly sportértéke nem volt a találkozónak, Kovács Miklós tanítványai egyszerűen átgázoltak a vendégeken, összesen 18 alkalommal találtak be a dorogi kapuba. Az első félidőben még nem volt nagy a különbség, szervezetlenség ütötte fel a fejét, szinte mindenki gólt akart szerezni, de szünetben az edzői fejmosás hatásosnak bizonyult, a játékosok betartották a taktikai utasításokat, csapatként funkcionáltak.

DASE – Hajdúdorog SE: 18:1 (4:0)

DASE: Nagy M. (Tőzsér 46’), Szilágyi (Molnár-Szerelem 70’), Győri, Gönczör, Fülep, Makula (Varga 70’), Komáromi (Nagy 46’), Marozsán (Kiss 46’), Pató, Danuti Csukodi, (Baraszin 46’)

Edző: Kozma László

Gólszerzők: Danuti 4’, 25’, Csukodi 22’, Makula 40’, 58’, 69’, Gönczör 53’, Haraszin 56’, Szilágyi 61’, Nagy B. 73’, 75’, 81’, 88’, Győri 76’, 85’, 87’, 89’, Fülep 80’

Kozma László: Ezt a mérkőzést már a HTE elleni találkozókra való felkészülésnek szerettük volna szentelni, de ellenfelünk nem volt partner ebben, elég tartalékos felállásban játszott. A visszavágó biztos, hogy jóval nehezebb lesz, a Hajdúdorog egy jobb csapattal fog felállni. Örülök a nagyarányú győzelemnek, de helyén kell ezt kezelni, nem szabad, hogy megzavarja a fejeket és elbízzuk magunkat.