A DSZC-Eötvös DSE nyerte a városi rangadót

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, mert a DEAC Debrecenben még veretlen volt, három mérkőzéséből kettőt megnyert, így a táblázat harmadik helyét foglalta el, a DSZC-Eötvös DSE pedig két mérkőzésből kettőn győzött és a tabella második helyén állt a mérkőzés előtt.

0

                               deac-eötvös-300x206 A DSZC-Eötvös DSE nyerte a városi rangadótFotó: Papp Attila

A tavaly ezüstérmes DSZC-Eötvös DSE-ből többen távoztak a nyári szünetben, a DEAC-hoz viszont komoly erősítésként érkezett Ratkos Petra és Sitku Renáta az NB I-es Nyíregyháza U21-es csapatából, illetve Mayer Flóra Tiszaújvárosból.

Már az első szettben nagy csata alakult ki, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett két-három ponttal. A túlzott győzni akarás mindkét oldalon sok hibát eredményezett, sok volt a nyitásrontás. A végjátékhoz a DEAC érkezett 3 pontos előnnyel, de a házigazdák előbb kiegyenlítettek, majd a maguk javára fordították az eredményt.

A második játszma annyiban hasonló volt az előzőhöz, hogy most is a DSZC-Eötvös DSE szerzett előnyt, de szép lassan átvette az irányítást és a vezetést a DEAC, és a végjátékhoz négy pontos előnnyel érkezett. A házigazdák cserékkel és időkérésekkel próbálták megmenteni a szettet, ami sikerült is nekik, mert 22:22-nél kiegyenlítettek, majd Molnár Vivien bátor nyitásainak is köszönhetően a végjátékot hiba nélkül oldották meg, így megduplázták győzelmeik számát.

A harmadik játékrészben fokozatosan növelte előnyét a DSZC-Eötvös DSE, egyre magabiztosabbá váltak Vojth Ildikóék, már 23:14-re is vezettek és az előző két játszmához képest nagyobb előnnyel nyertek.

Hazai oldalon nagy volt a boldogság, hiszen így győzelemmel sikerült ünnepelni az egyesület 20 éves évfordulóját, Fehér Anna Ditta és Kovács-Miskolczi Noémi elmúlt napokban ült születésnapját és a Domonkos Kitti és Molnár Vivien szombatról vasárnapra átnyúlt szalagtűzőjét. Ráadásul ezzel a diadallal a táblázat élére ugrott a DSZ-Eötvös DSE.

DSZC-Eötvös DSE – DEAC 3:0 (25, 22, 17)

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Kovács-Miskolczi Noémi, Németi Rebeka, Barnucz Gréta. Csere: Domonkos Kitti, Molnár Vivien.

Edző: Szombathy András.

DEAC: Szabó Csenge, Borók Orsolya, Gégény Flóra Enikő, Sitku Renáta, Bancsi Judit, Ratkós Petra. Csere: Bardócz Brigitta (libero), Schwegler Gerda (libero), Vincze Csilla, Tóth Kitti, Mayer Flóra.

Edző: Kuszkó Zsolt

A következő fordulóban a DSZC-Eötvös DSE 2018. október 27-én 14 órakor a Békéscsabai Röplabda SE U 21-es csapata ellen játszik idegenben, a DEAC pedig ugyanakkor a kecskemétieket fogadja.