A fiókcsapatok megosztoztak a pontokon a házi derbin

A DASE és a DEAC U19-es csapatai mérkőztek meg egymással a megyei I. osztály hétvégi fordulójában.

0

dase-deac-u19-300x140 A fiókcsapatok megosztoztak a pontokon a házi derbin

Fotó: DEAC Facebook

Sikerült Dobos Attila gárdájának egy értékes döntetlent elérni az esélyesebbnek tűnő csapat, Kozma Lajos legényeivel szemben hazai pályán, a házi derbin. Azt azonban fontos kiemelni, hogy a srácok a komoly küzdelemben sem felejtették el, hogy egy klubhoz tartoznak, a szabálytalanságok után az átlagosnál többször segítették fel egymást. Egy nagyon küzdelmes, de összességében korrekt, kemény, de sportszerű mérkőzést láthattak a kilátogatók.

DASE – DEAC: 1:1 (1:0)

DASE: Bencze, Tóth Zs., Bartók A., Szabó (Gáll 55’), Katona, Bartók P., Gál, Török (Salánki 51’), Farkas, Neogrády, Daku

Edző: Dobos Attila

DEAC: Magyar, Dobi, Pindicska, Oláh, Balogh (Kőrösi 51’), Blága (Olajos 46’), Dénes, Tóth G., Pap A., Daku

Edző: Kozma Lajos

Gólszerzők: Neogrády 24’ ill. Dénes 46’

Dobos Attila: Szerintem igazságos döntetlen született. Az első félidőben kicsivel talán mi voltunk jobbak, egy kifejezetten szép támadásból sikerült megszereznünk a vezetést. Egyre nagyobb nyomást helyezett ránk ellenfelünk, de úgy tűnt, hogy ki tudjuk húzni a végéig, azonban a lefújás előtti másodpercekben egy szélről jövő beadásból egalizált kollégám csapata.  Nem tudom, mi lett volna, ha akkor végig tudjuk állni a sarat, mert a második félidő viszont az övék volt, de végig stabilan állt a védelmünk, sőt néha még futotta az erőnkből egy-két kontrára. A cseréim is jókor jöttek, és meg voltam velük elégedve. Eldőlhetett volna bárhova, de így nagyon jó eredménynek tartom ezt a döntetlent. A DEAC jobban játszott, mint előző találkozásunkkor, de a lényeg, hogy maradt a tavaszi veretlenségünk, amely nagyon fontos tényező a továbbiak szempontjából. Három mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és csak két gólt kaptunk. Nagyon picik kellenek ahhoz, hogy ezek a szoros mérkőzések átbillenjenek, és a mi javunkra fordíthassuk ezeket a csatákat!

Kozma Lajos: Úgy gondolom, hogy egy elég jó iramú mérkőzés játszottunk. Bár úgy érzem, hogy többet támadtunk, és több helyzetünk is volt, ellenfelünk nagyon nagy akarással védekezett, és inkább kontrákra építettek. Próbáltuk volna a széleken megbontani őket, de állták a rohamainkat, így csak gratulálni tudok nekik. Nem tudtuk azokat a helyzeteket kihasználni, amelyek adódtak. Szerintem két-három góllal is nyerhettünk volna, amennyiben a helyzeteket sikerül megfelelő hatékonysággal értékesíteni. Úgy hiszem, hogy igazságos eredmény született.