A futsal minden csínját-bínját bemutatva és kihasználva győzött a DEAC

Kaotikus meccs, heroikus küzdelem, minősíthetetlen játékvezetés – volt itt minden.

0

futsal-1-300x167 A futsal minden csínját-bínját bemutatva és kihasználva győzött a DEACFotó: deac.hu

Nem csoda, ha sokakat furcsa érzés fogott el a DESOK-ban hétfőn este a DEAC-Nyírbátor NB I-es férfi futsalmérkőzésen, hiszen a vendégeknél több volt debreceni futsalos is van.

Mindezek ellenére a találkozó esélyese az eddig 10 meccséből 5-öt megnyerő DEAC volt. A Nyírbátor mindössze 2-szer tudott győzni eddig a 10 forduló alatt.

Az első félidő ritkán látott hosszúságúra sikeredett, közel egy óráig tartott. Emellett pedig ritkán látott, gyenge színvonalú játékvezetés hozta meg az izgalmakat. Alig volt olyan pályára lépő debreceni játékos, aki ne lőtt volna kapura, a hazai vezetés azonban csak a 8. percben érkezett meg, Deiby  Arango volt eredményes, majd két perc sem telt el, és máris egyenlő volt az állás. A 14. minutumban Nagy szerzett újból előnyt a DEAC-nak, majd jött a büntetőpárbaj, hiszen mindkét oldalon – kissé érthetetlen módon – összegyűlt az öt fault. Két vendég büntetőt hárított Tóth Benedek, egyet azonban sikerült értékesíteniük, ahogy a civisvarosiak esetében is. Nagyot még második sárga lappal kiállítottak a sporik az első játékrészben, mely egy heroikus küzdelem végén 4–3-mal zárult.

A második félidő már sokkal gördülékenyebb volt, jött hamar az egyenlítés a vendégektől, de Vassnak köszönhetően a 25. percben ismét a debrecenieknél volt az előny. A Nyírbátor ismét összekapta magát, de 5–5 után Deiby a 33. minutumban kétszer is betalált, majd Harmati a 39. percben meglőtte a nyolcadik hazai gólt is, 8–5-re győzött végül a DEAC, melynél beindul a nagyüzem, ebben a naptári évben még négyszer játszanak itthon.

Férfi futsal NB I 11. forduló

DEAC–Nyírbátor: 8–5 (4–3)

DEAC: Krajcsi – Deiby Arango, Thiago, Rácz, Szabó

Cserék: Tóth Benedek – Vass, Nagy, Harmati, Szatmári, Sándor, Harcsa, Tóth Barnabás

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Deiby Arango 8′ 33′, 33′, Nagy 14′, Thiago 17′, Szabó 17′, Vass 25′, Harmati 39′

P.I.