A győzelem kötelező!

Továbbra sincs megállás, újabb mérkőzés következik a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapat számára, amely ezúttal a K&H Ligában a Szent István SE ellen lép pályára a Hódosban, szerdán 18 órás kezdettel. A kisebb hullámvölgy ellenére kötelező a győzelem a bajnokságban nyeretlen fővárosiak ellen!

0

83745823_3027278023996739_1881555967569559552_o-300x200 A győzelem kötelező!Fotó: DVSC Kézilabda Facebook

A vendégcsapat alapvetően fővárosi illetőségű, azonban hazai mérkőzéseit a Budapesthez közel fekvő Monoron játssza. Érdekesség, hogy a klub egy középiskolai sportkörökből fejlődött ki, előbb labdarúgásban, majd női kézilabdában is felnőtt csapatot létrehozva, ám az utánpótlásnevelést továbbra sem felejtve. Kézilabdában a tavalyi szezonban sikerült kiharcolni az első osztályú részvételt, megnyerve az NB I B Keleti csoport küzdelmeit. Az első osztályban már kevesebb babér termett Vojkovics Gyula edző csapatának, hiszen az eddig lejátszott 13 találkozón nem sikerült első győzelmüket megszerezniük az élvonalban. Két döntetlent értek el az idei szezonban, amely mindkét esetben komoly bravúr volt, hiszen a Vác (!) ellen hazai pályán és Békéscsabán is sikerült pontot rabolni, amely eredmények minden tekintetben nagy eseménynek számítottak a klub életében. A csapat házi gólkirálya a korábban a Ferencvárosban is megfordult Monori Orsolya, aki eddig 55 találatot ért el, míg őt Scheffer Zsanett követi 45 góllal. Érdemes odafigyelni a junior Európa-bajnok Stranigg Zsófiára is, aki a szezon egy részét kihagyta sérülés miatt, de a kapuban Gercsó Nóra is képes jó teljesítményre.

A Lokomotív nem zakatol az elmúlt időszakban, amelynek több összetevője is lehet. Kezdve azzal, hogy két fontos játékos is sérült, Jelena Despotovic bombái és Vámos Petra egy-egyezései nagyon hiányoznak. Az elmúlt időszak mérlege sajnos elég lehangoló, hiszen négy mérkőzésből csupán egyet sikerült megnyerni, egy döntetlen mellett két sima vereséget szenvedett a DVSC. Azért az elmondható, hogy akár a Siófok, akár a német Thüringer HC a Bajnokok Ligájában sem vallana szégyent, sőt a legtöbb csapat dolgát ott is megnehezítenék. A németek ellen az volt inkább aggasztó, hogy az eddig kiválóan működő támadójáték nagyon nem volt hatékony, és öt találattal maradtunk el a Dunaújváros ellen elért 24 góltól, amely az addigi negatív rekordot jelentette. Fontos megjegyezni, hogy a csapat nem tudta ezen a mérkőzésen nagy fegyverét, a gyors ellentámadásokat alkalmazni, míg a német gárda nagyon masszív hatosfallal rendelkezik, amelyet nem sikerült könnyen átjátszani. Az elmúlt két találkozó pozitívuma, hogy a fiatalok (főleg Borgyos, Vámosi és Poczetnyik) jól szálltak be a mérkőzésbe és ügyes dolgokat mutattak erős ellenfelekkel szemben a pályán. Fontos, hogy a fiatalok is megmutassák, hogy mire képesek, egyre több lehetőséget kapva Köstner Vilmostól, amely a későbbi fejlődésüket jól szolgálhatja. A rutinosabb játékosok nem villogtak igazán a Thüringer HC ellen, a Herbert Müller vezette együttes jól semlegesítette a meghatározó játékosainkat, így már az első félidőben nagyobb különbség alakult ki, amelyet nem tudott csökkenteni csapatunk. Fontos megjegyezni, hogy mindkét versenysorozatban elérhetők még a szezon elején kitűzött célok, sőt! Az EHF Kupában az első két fordulóban aratott sikernek köszönhetően jó helyzetben várják a lányok a visszavágókat, a kulcsmeccs minden bizonnyal a Kastamonu elleni hazai találkozó lesz, amelyen kiharcolhatja a továbbjutást a Loki. A hazai pontvadászatban az ötödik helyen áll a csapat, remélhetőleg továbbra is harcban lesz az első négybe kerülésért.

Hajrá Loki!

Rádin Márkó