A hokiban tényleg bármi megtörténhet…

A bajnokság utolsó helyén álló FEHA 19 látogatott a DEAC jegére, fordulatokban pedig ezúttal sem volt hiány.

0

deachoki6-300x159 A hokiban tényleg bármi megtörténhet…Fotó: deac.hu

Papíron a bajnokság leggyengébb gárdáját fogadta vasárnap este a DEAC férfi jégkorongcsapata a Derék utcai jégcsarnokban. Mondhatni, sima debreceni győzelmet várt mindenki. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az idei két székesfehérvári meccsen is DEAC-győzelmet vártak sokan, ám egyszer megtréfálta a FEHA 19 gárdája a cívisvárosiakat, ugyanis 4–2-re megverték őket. A másik összecsapáson 5–2-re győztek az egyetemisták. Ha pedig a legutóbbi játéknapot, a péntekit nézzük, a DEAC 3–2-re győzött hazai környezetben a DAB ellen, a FEHA 19 azonban kikapott, méghozzá hazai pályán a Diósgyőrtől, 5–3-ra.

Sokak által nemigen várt nagy csatát hozott az első harmad. A FEHA 19 gárdája méltó ellenfélnek bizonyult, ugyan megszerezte a vezetést a DEAC, pár perc múlva azonban már 1–1 állt az eredményjelzőn. Először Sosunov volt eredményes a 7. percben emberelőnyből, a vendégeknél pedig egy lecsorgó korong talált utat a hálóba, szabó lőtte meg azt a 12. minutum legvégén. Az eredmény nem változott az első húsz perc végén sem, mely etapban leginkább a küzdelem és a mezőnyharc dominált.

A második harmadban 12 perc 59 másodpercet mutatott az óra, amikor is megfordította az állást a székesfehérvári csapat. Egy eladott pakk hazai részről, egy nagy passz a vendégektől, majd a kapus mellett ellőtt korong, 1–2. Aztán következett a Gönczi-parádé, aki sokat tett hozzá ahhoz, hogy az egygólos vendégelőnyből ne legyen több negyven percnyi játék után. A DEAC támadásai ebben a periódusban nem ültek, a FEHA 19 pedig egyre magabiztosabban jégkorongozott.

“Mi lesz ebből?” – kérdezte a befejező harmad előtt egy szurkoló kisfiú utalva feltehetően a gyenge cívisvárosi játékra. Mivel maradt még idő egy a második harmad végi vendég kiállításból, így a remény azért ott volt, meg ugye tudniillik, a hokiban bármi megtörténhet. A kiállítás végéig mondjuk pont nem történt semmi. Bezzeg a harmad 5. percében, egy lecsorgót vágott a kapu közvetlen közeléből a léc alá Dalecky, újra nyílt lett a meccs, a drukkerek hangja is megjött. Na meg jött egy kiállítás a vendégeknél, és egyben egy gyönyörű gól a debreceniektől, egy szóló végén lőtt pazar gólt Izacky. A vezetés megvolt újra, sokan pedig már annak is örültek volna, ha ez így marad. “De nem maradt” – mondaná bármelyik természetfilmben a narrátor, erről pedig Smirnov “tehetett”, aki egy nagyszerű támadás végén lőtt bombagólt. Hogy ne unatkozzunk az utolsó két percben sem, kapott egy kiállítást a DEAC 2 perc 6 másodperccel az összecsapás vége előtt, 15 másodperc múlva pedig már 4–3 állt az eredményjelzőn. És még mindig nem volt vége: a mérkőzés befejezését megelőzően 27 másodperccel Izacky az üres kapuba gurított beállítva ezzel az 5–3-as végeredményt.

Összességében belefért az első harmadbeli lazaság a DEAC-tól, sőt a második játékrészben mutatott rövidzárlat is, hiszen a végén csak behúzták azt a bizonyos kötelezőt.

Férfi jégkorong Erste Liga alapszakasz

DEAC–FEHA 19: 5–3 (1–1, 0–1, 4–1)

DEAC: GÖNCZI – Jakabfy, Zalamai / Bogesic, SOSUNOV 1 (1) / Bukor, Vokla (1) / Sándor – Dalecky 1, MIHALIK A. (2), Spirko (2) / IZACKY 2, Novotny (1), Smirnov 1 / Kozma, Mihalik G., Molnár / Sági

Vezetőedző: György József

P.I.