A játék minden elemében felülmúlták a Dunaferrt férfi futsalosaink

Hetedik mérkőzésén ötödik győzelmét ünnepelhette a DEAC férfi futsalcsapata, amely egy rövidzárlattól eltekintve végig uralta a Dunaferr elleni rangadót, s végül 3–2-re múlta felül riválisát az NB I péntek esti összecsapásán.

0

120844324_3596887603679192_19519354172877340_o-1-300x233 A játék minden elemében felülmúlták a Dunaferrt férfi futsalosainkFotó: DEAC

Ellentétes stílusok képviselői találkoztak péntek este a DESOK csarnokban, hiszen míg a DEAC futsalcsapata hat mérkőzésen huszonhat alkalommal vette be ellenfelei kapuját, a vendégként érkező Dunaferr csupán tizenötször volt eredményes, ugyanakkor feleannyi gólt kapott, mint az egyetemista alakulat. A találkozót nem véletlenül nevezték előzetesen a forduló rangadójának, a mieink ugyanis a negyedik, míg a dunaújvárosiak az ötödik helyről várták az összecsapást, amely előtt nagy kérdés volt, hogy melyik együttes lesz képes ráerőltetni az akaratát a másikra, megjósolni sem lehetett a mérkőzés kimenetelét.

Az egyetemisták gondoskodtak róla, hogy a vendégek sokáig ne játszhassák a biztos labdabirtoklásra épülő, kifejezetten defenzív játékukat, ugyanis másfél perc elteltével máris vezetést szerzett a DEAC, Kántor remek szóló végén, Rigó kapust is kicselezve lőtt a hálóba. A házigazda szerette volna hamar eldönteni a mérkőzést, így nem csökkent a debreceni nyomás, Szentes-Bíró előbb a jobb oldali kapufát trafálta telibe, majd Rigó László védte nagy bravúrral távoli lövését. Az újvárosi hálóőr nem unatkozott, fél perccel később Kántor duplázhatott volna, de közvetlen közelről leadott próbálkozását mellkassal védte a kapus, majd Rácznak is lehetősége nyílt a gólszerzésre, ám éles szögből célt tévesztett. A DEAC a játék minden elemében felülmúlta rendkívül indiszponáltan futsalozó ellenfelét, a Dunaferr erejéből az első tíz percben mindössze néhány hamvába holt, távoli kísérletre futotta. A félidő második felében átvette az irányítást ellenfelünk, ám így is debreceni oldalon adódtak nagyobb lehetőségek, az egyetemisták néhány húzásból valós veszélyt tudtak teremteni az újvárosi kapu előtt. A Dunaferrből Sánta János játékát lehetett kiemelni, aki előbb szabadrúgásból találta el a keresztlécet, majd nem sokkal később egy szép szóló végén már csak Krajcsival állt szemben, ám kapusunk nagy bravúrral hárítani tudott. A fokozódó vendégnyomás ellenére a DEAC szerzett újabb gólt, egy szép támadás végén Rácz Zsolt volt eredményes, megduplázva ezzel a házigazda előnyét. Ezzel azonban még nem volt vége az első játékrésznek, 16 másodperccel a vége előtt ugyanis a Dunaferr Csányi révén szépíteni tudott, majd szekundumokra rá a DEAC elkövette hatodik szabálytalanságát, a kisbüntetőből pedig Montero egalizált.

Döntetlen állásról folytatták tehát a csapatok a küzdelmet, a második játékrész pedig az elsőhöz hasonlóan debreceni lehetőségekkel indult, Siska például előbb sarokkal lőtt a kapusba, majd az ismétlés már szemből a kapufán csattant. A Dunaferr négy perc alatt eljutott négy szabálytalanságig, ez pedig óvatosabb játékra kényszerítette a vendégeket, míg az egyetemisták szépen, megfontoltan szövögették támadásaikat, melyek végén rendre Tóth Attila került helyzetbe, ám lövéseit Rigó magabiztosan védte. A 28. percben már a kitűnő hálóőr is tehetetlen volt, miután egy labdaszerzést követően Faragó tanárian tálalt Siska elé, aki kapásból, külsővel szerezte a DEAC harmadik találatát. Hátrányban magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Dunaferr, ám az igazán nagy helyzetek sokáig elmaradtak, sokáig a legnagyobb lehetőség Csányi előtt adódott, de Krajcsi remekül zárta a szöget. A fiatal debreceni hálóőrre nem unatkozott a hajrában, Seregy és Montero is alaposan megdolgoztatta, míg a túloldalon Szentes-Bíró megoldásai mentek élményszámba, kiválóságunk többször is gyönyörű mozdulattal hozta játékba társait. A hajrában Alves lövése a kapufát súrolta, míg Sánta az oldalhálóba lőtt, de az eredmény már nem változott, 3–2-es sikerével a DEAC ideiglenesen a bajnoki táblázat második helyére ugrott fel.

Férfi futsal NB I, 7. forduló

DEAC – Dunaferr 3–2 (2–2)

DEAC: Krajcsi – Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Kántor

Csere: Dobi (kapus), Tóth A., Szabó L., Alves, Rácz, Berecz, Szabó J.

Gólszerzők: Kántor 2’, Rácz 18’, Siska 28’ ill. Csányi 20’, Montero 20’

P.G.