A lajosmizsei döntetlen továbbjutást ért férfi kézilabdázóinknak

Kedden este folytatta szereplését a Magyar Kupában a DEAC férfi kézilabdacsapata, az egyetemisták a Mizse KC otthonában játszottak 23–23-as döntetlent, ezzel pedig a szabályok szerint vendégcsapatként továbbléptek a következő fordulóba.

0

DEAC_PAlg-300x200 A lajosmizsei döntetlen továbbjutást ért férfi kézilabdázóinknakFotó: deac.hu

Miközben a debreceni kézis hölgyek karanténban vannak, az erősebbik nem képviselői rendkívül sűrű menetrendhez igazodva, kétfrontos küzdelemben igyekeznek helyt állni, a vasárnapi, szegedi bajnoki fiaskó után kedden már Lajosmizsén volt jelenésünk. Ezúttal a kupában mértük össze tudásunkat a mieinkhez hasonlóan a harmadik vonalban szereplő Mizse KC együttesével, amely szombaton hazai sikerrel hangolt a DEAC elleni erőpróbára.

A zárt kapuk mögött lejátszott kupacsata nagy iramban kezdődött, az első tíz percben hétszer zörrentek meg a hálók, a csapatok felváltva szerezték a találatokat. Benke Viktor kiállítása azonban éppen a hátrányba kerülő mizseieknek adott szárnyakat, akik két perc leforgása alatt elléptek hárommal, így időt is kértek a debreceniek, mely során mind támadásban, mind védekezésben sikerült rendezni a sorokat. Kiss Dávid hetesével és Bíró Ádám bombájával zárkózott a DEAC, de a Lengyelt váltó Fehér védéseinek köszönhetően egyenlítenünk nem sikerült. Tíz perccel a fordulás előtt ismét visszaállt a háromgólos különbség ellenfelünk javára, innentől kezdve azonban mindössze egyszer, hétméteresből sikerült betalálnia a Lajosmizsének, Kőrizs István lehúzta a rolót, elöl pedig Illés, Dobos, Kiss és Pál is betalált, így a szünetben már egygólos debreceni vezetést mutatott az eredményjező.

A második félidő is szoros, kiélezett küzdelmet hozott, s míg hazai oldalon a végül hét gólig jutó Vancsics János volt a vezér, a debreceniek testvériesen megosztoztak a találatokon, támadásban mindössze Illés Tamás emelkedett ki a DEAC-ból. Sokáig futottunk az eredmény után, a 40. percben kettővel vezetett a Mizse, Benke találatának köszönhetően pedig tizennégy perccel a lefújás előtt 18–15 állt az eredményjelzőn. Ekkor hatalmas fordulat állt be a játék képében, a hazaiak blőd hibákat vétettek, s támadásaik zöméből még kapura lövésig sem jutottak el, ráadásul Benke piros lapja sem segített ellenfelünkön, míg a DEAC egy 8–0-s rohammal maga javára fordította a mérkőzést. Öt perccel a vége előtt öt góllal vezettünk, ám tévedett, aki azt hitte, zsebben van a továbbjutás, Mórucz kiállítása ugyanis megfogta az egyetemistákat, s bár Vancsics hetesét hárította Mándi, a hazaiak kiválósága később három találattal javította hibáját. A Mizse részéről Hollós és Horváth is beköszönt, míg debreceni oldalon már senki, de a 23–23-as döntetlen a szabályok szerint így is a DEAC továbbjutását eredményezte, amit a pályára szaladva ünnepelt meg a csapat és a szakmai stáb.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

Mizse KC – DEAC 23–23 (10–11)

DEAC: Kőrizs, Mándi – Mórucz, Bíró Á. 3, Leiter, Hornyák B. 2, Pál G. 3, Hornyák Z., Dobos 2, Illés 4 (1), Mándi, Kiss D. 3 (1), Péter D. 4, Kathi, Zalai 2

P.G.