A lányok egy tízest adtak a Békéscsabának

A DLA-DEAC U19-es csapata fölényes győzelmet aratott a hétközi mérkőzésen.

0

dsc_0062_custom_-300x169 A lányok egy tízest adtak a Békéscsabának

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést Üveges Katalin tanítványai, már az első percben érvényre juttatták akaratukat, fölényben játszottak, teljesen beszorították ellenfelüket kapuja elé, csak idő kérdése volt, mikor szerzik meg az első gólt. Mielőtt az első negyedóra letelt volna, már vezetett is csapatunk, onnantól zsinórban születtek a szebbnél szebb találatok. Az első félidő végére hatszor vették be a vendégek kapuját. Szünet után sem változott a játék képe, csapatunk támadott, a Csaba védekezett, de a sok helyzetből most csak négyet sikerült kihasználni.

Magabiztos, felszabadult játékkal szerezték meg a három pontot lányaink, ha kicsit higgadtabbak a befejezéseknél, jóval több gólt szerezhettek volna, de a 10:0 is nagyon szépen mutat.

Szép volt lányok!

DLA-DEAC – Békéscsaba: 10:0 (6:0)

DLA-DEAC: Szabó Nikolett, Pintye Vivien, Éles Réka, Kengye Vivien, Sain Anna, Gajzágó Flóra, Fekésházy Eszter, Horváth Viktória, Kakócz Adelina, Bécsi Barbara, Komlós Lilla

Edző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Szabó Nikolett 14’, Pintye Vivien 17’, 66’, Éles Réka 19’, 84’, Kakócz Adelina 28’, 36’, Horváth Viktória 38’, 50’, Kengye Vivien 69’

Üveges Katalin: Azt kértem a mérkőzés előtt a lányoktól, hogy próbáljanak nagyarányú győzelemre törekedni, hogy javítsuk a gólkülönbségünket, legyenek magabiztosak, kreatívak, ezeket be is tartották. Az elő félidőben már eldöntöttük a mérkőzést, hat gólt szereztünk, ami jóval több is lehetett volna, de rengeteg helyzetet kihagytunk, hiába próbáltam szünetben erre felhívni a figyelmet, a hatékonyságunk a második félidőben sem változott, négyszer azét betaláltunk. Uraltuk az egész mérkőzést, végig fölényben játszottunk, a Békéscsabának helyzete sem volt, látszott a különbség a két csapat között. Amit kértem, azt megvalósították a lányok, nincs okom elégedetlenkedni, szép gólokat szereztünk, mindenki nagy akarattal futballozott, újra a negyedik helyen vagyunk, gratulálok a csapatnak a győzelemhez.