A mérkőzés hajrájában fordított a Kecskemét

Egy hónap szünet után folytatódott az NB-I-es futsalbajnokság, a DEAC hétfőn a Kecskemét otthonában lépett pályára. Elek Gergő tanítványai hiába birtokolták többet a labdát, nem voltak elég hatékonyak, sok labdát eladtak, amit a hazaiak ki is használtak, így 3:2-re megnyerték a találkozót.

0

71141865_2665220336845928_7824589432945639424_n-300x200 A mérkőzés hajrájában fordított a KecskemétFotó: DEAC Facebook

Elek Gergő: Azt előre sejtettük, hogy nekünk kell dominálni a mérkőzésen, ez be is igazolódott, ellenfelünk visszaállt, védekezésből próbáltak meg operálni. Az, hogy birtokolni kell a labdát és dominálni, sosem könnyű egy visszahúzódó védelem ellen, ezt most nem tudták megoldani a játékosok. Mindezek ellenére tettük a dolgunkat, de nem voltunk elég hatékonyak, amit mérkőzés közben kértem, hogy próbálják meg feltörni a védelmet, nem igazán tudták jól végrehajtani a fiúk. Nem volt csapaton belül kiemelkedő teljesítmény, a rutinos játékosok sem tudtak pluszt hozzátenni a játékhoz. Ettől függetlenül már az első félidőben is voltak helyzeteink, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, még az üreskapus helyzetet sem sikerült értékesítenünk. Ezek mindig negatívan hatnak egy csapat teljesítményére. Szünetben azt kértem, ne kapkodjunk, türelmesen, nyugodtan játszunk tovább, a hátul elkövetett hibákat próbáljuk meg minimalizálni. Ez sajnos nem sikerült, sőt, rengeteg labdát eladtunk a saját térfelünkön, amikből visszatámadott a Kecskemét. Még ekkor is meg lehetett volna a mérkőzés, bár vezetésünknél is érezhető volt, hogy ez nem az a meccs, amikor jó teljesítményt tudunk nyújtani. A védekezésünkkel nem volt probléma, de támadásoknál rossz helyen adtuk el a labdát és erre nem tudtunk megfelelően reagálni, ennek a következménye, hogy ellenfelünk fordítani tudott. Mentünk előre, ismét rengeteg helyzetet hagytunk ki, a végén, öt a négyes játéknál egy 100%-os lehetőséget nem tudtunk értékesíteni.  Azt kell mondjam, azzal a teljesítménnyel, amit nyújtottunk, nem is érdemeltünk pontot. Több szegmensből áll ez a vereség, az egyik, hogy lendületbe jöttünk a bajnokság során, majd egy hónapot „pihentünk”.

Ezt a mérkőzést tegnap este lezártuk, elemzésre nincs idő, mivel szerdán már Magyar Kupa találkozón lépünk pályára, ezért a mai nap a regenerálódásé. Egy nehéz mérkőzés vár ránk a másodosztályt vezető TFSE otthonában. Keretüket az élvonalból kiesett BME játékosai alkotják, ki lehet jelenteni, hogy NB-II-es ellenfelünk játékosai több NB-I-es mérkőzést játszottak, mint a mieink. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a versenykiírás szerint, a döntetlen is az alacsonyabb osztályú csapatnak kedvez. Természetesen győzni megyünk holnap Pestre.

Kecskemét – DEAC: 3:2 (0:0)

DEAC: Faragó, Szentes-Bíró, Tóth A., Nyeste, Rácz

Cserék: Somogyi, Kántor, Sustyák, Szabó, Pallai, Haraszti, Varga, Békési

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Kántor 27’, Szentes-Bíró 32’