A Pécs ellen tört meg a nyeretlenségi széria

Megszerezte első hazai győzelmét a DEAC női kosárlabdacsapata az Amatőr női NBI-ben.

0

5de4db8d3df8a-300x260 A Pécs ellen tört meg a nyeretlenségi szériaFotó: deacbasket.hu

Kovács Imre együttese nagyszerűen kezdte a találkozót, s már az első negyedben 16 pontos vezetésre tett szert. A folytatásban ugyan felvette a mérkőzés ritmusát a pécsi alakulat, de jelentősen közelebb kerülni nem tudtak, sőt az utolsó tíz percben tovább nőtt a különbség. A 24 pontot szóró Göttlinger Anna, és a masszív dupla-duplát szállító Földvári Andrea (19 pont, 17 lepattanó) ezúttal is vezére volt a csapatnak, de Mezei Dóra (10 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) is nagyszerűen mozgatta társait.

A hajdúsági hölgyek ezzel a sikerrel továbbra is tartják pozíciójukat a középmezőnyben. A 3 győzelemmel és 4 vereséggel a tabella 8. helyén álló debreceni egyetemistákra a következő fordulóban is egy nagy rangadó vár, hiszen a közvetlen rivális ELTE-BEAC csapatához látogatnak december 8-án.

DEAC – NKA-Pécs-PEAC 74-56 (25-9, 17-17, 18-23, 14-7)

DEAC: Mezei 10/3, Szabó R. -, Jávor 4, Göttlinger 24/9, Nagy 5 csere: Földvári 19, Szabó E. 3, Gaszner 9/3, Ruzsa-Kiss-Schubert -.

Edző: Kovács Imre

Kovács Imre: A jó kezdés meghatározta a mérkőzést, örülök, hogy a lányok ilyen koncentráltak és motiváltak voltak már a feldobástól kezdve. A második félidőben kicsit leült a játékunk, de összességében elégedett vagyok a látottakkal. A védekezésünk kellően agresszív volt, támadásban jól járt a labda, önzetlenül szolgáltuk ki egymást.