A szezon meccsére és ünnepre készül a Lokomotív

Szombat este bajnoki éremért lép pályára a DVSC, mely gárda az Újpestet fogadja a Nagyerdei Stadionban.

0

1R7A5047-1024x683-1-300x160 A szezon meccsére és ünnepre készül a LokomotívFotó: dvsc.hu

Nagy skalpot gyűjtött be Srdjan Blagojevic legénysége, ezzel megszakítva egy 11 éves negatív sorozatot, az előző fordulóban otthonában győzve le a már bajnok Ferencvárost. Az első félidőben még akadozott a gépezet, több hiba és pontatlanság csúszott be a játékba, szünet előtt nemsokkal ráadásul hátrányba került a debreceni gárda. Ám fordulás után, Bódi és Varga Kevin beállásával lendületbe jött a Lokomotív és átrobogott a zöld-fehéreken. Mivel a Paks vereséget szenvedett a felcsútiaktól, az előző játékhetet a dobogó 3. helyén zárták a piros-fehérek.

Hétvégén már az utolsó fordulót rendezik a legmagasabb osztályban, vasárnap befejeződik a 2022-2023-as szezon. A DVSC szombat este hazai közönség előbb búcsúzik az idei sorozattól, mely játéknapon az Újpest érkezik a Nagyerdei Stadionba. A cívisvárosiak alaposan túlteljesítve az idei célt, négy év után ismét éremért lépnek pályára, a kérdés csak az, milyen lesz a medál színe. A bronzcsatában saját kezében van a sorsa a gárdának, ha nyernek, a 3. helyen zárják a bajnokságot. Ha pedig a Kecskemét vereséget szenved a Kisvárda ellenében, ezüst színű lesz az érem. A hírős városiakkal azonos pontja lesz a Lokinak, de ebben az esetben a több győzelem fog dönteni és ebben a mutatóban a piros-fehérek lesznek a jobbak. Döntetlen esetén és ha a Puskás legyőzi a Honvédot, negyedikként végez a Vasutas. Vereség esetén viszont visszacsúszhat a csapat az 5. helyre, feltéve, ha a Paks nyer Zalaegerszegen. Természetesen abban bízunk, mint ahogy minden debreceni szurkoló, hogy az első forgatókönyv valósul meg és ünnepelni fogunk a mérkőzés végén.

Nem mondhatni, hogy az Újpest a Loki kedvenc ellenfele, inkább mumusa a csapatnak, ennek nem tudni az okát, de az biztató előjel, hogy a legutóbbi debreceni párharcot a DVSC 4-1-re nyerte. Azóta viszont ismét Nebojsa Vignjevic ül a kispadon, aki összekapta a lilákat, irányításával nem csak hogy ellépett a kiesőzónától a csapat, hanem biztosította helyét a középmezőnyben. Legutóbb a kecskemétieket is legyőzték 3-0-ra a Szusza Ferenc Stadionban.

A Fradi elleni siker hatalmas erőt kell adjon a játékosoknak, az utolsó erőpróbát mindegy hogyan, de sikerrel kell megvívni. Buzdításból nem lesz hiány, információink szerint szépen fogynak a jegyek, remélhetőleg közel telt ház előtt lép pályára a csapat, nagy valószínűséggel a vendégszektor is megtelik. Pokoli hangulat várható a Nagyerdei Stadionban, és remélhetőleg örömünneppel zárul az utolsó bajnoki mérkőzés.

Végül egy fontos információ: ezen a hétvégén rendezik meg a Nagyerdőn a Debrecen Drive nagyszabású autó- és járműipari seregszemlét, rengeteg kísérőprogrammal. Emellett strandnyitás és állatkerti gyereknap is lesz. Éppen ezért felhívjuk szurkolók figyelmét, a Nagyerdei Stadion környékén gyakorlatilag egyáltalán nem lesz parkolóhely (a létesítmény parkolója is rendezvényhelyszín), éppen ezért tömegközlekedéssel vagy gyalogosan érdemes érkezni a stadionhoz. Azok, akik nem a Drive-ról érkeznek a stadionhoz, az Állatkert felőli pénztárakat és feljárót tudják használni.

Labdarúgó NB I 33. forduló

DVSC – Újpest

05.27. 20:00      Nagyerdei Stadion

KZT