Asztalitenisz: Arany Borisz vezérletével nyert a DAK-DEAC Nyírtéten

Az NB I-es csapatnak ezúttal nem volt esélye a bajnokaspiráns Mezőberény ellen, a második és harmadik vonalban szereplő debreceni alakulat ugyanakkor értékes pontot szerzett a hétvégén.

0

275362490_1490855247976964_815448033716923596_n-300x196 Asztalitenisz: Arany Borisz vezérletével nyert a DAK-DEAC NyírtétenFotó: Debreceni Asztalitenisz Klub

A mögöttünk hagyott hétvégén folytatódtak az asztalitenisz Nemzeti Bajnokságok küzdelmei, ezúttal négy debreceni csapat is asztalhoz állt.

A DAK-DEAC NB I-es alakulata, amely jelenleg a tabella jelenleg negyedik helyén áll, a bajnoki címre esélyes Mezőberény csapatát fogadta. A küzdelmet az ellenfél jelentős erőfölénye jellemezte, és bár hét döntő szettben eldőlő mérkőzést is kiharcoltak versenyzőink, ezekből csak kettőt tudtak megnyerni, a forduló így 11:3-as vendég győzelemmel zárult.

A másodosztályban Gödöllő csapatát fogadták a debreceniek, ezúttal Ana Nikoianival erősítve esélyeinket, aki minden mérkőzését megnyerve járult hozzá a 9:9-es döntetlenhez. Ezzel a DAK-DEAC NB II-es csapata a végelszámolásnál nagyon értékesnek számító pontot szerzett.

Az NB III-ban ötödik helyen álló DAK-DEAC III. az Apagy SE-t fogadta. Az őszi fordulóban elszenvedett vereséget követően ezúttal 9:9-es döntetlennel ért véget a találkozó, amelyhez az U15-ös Knecht Barnabás egy, az U13-as Kovács Tamás – kiemelkedő teljesítményt nyújtva – három győzelemmel járult hozzá.

A DAK-DEAC IV.-es csapata ezúttal Nyírtétre látogatott. Az U13-as Arany Borisz és Fülöp Levente, az U11-es Tokai Ádám és az U15-ös Boér Anita alkotta négyesből kiemelkedő volt Arany teljesítménye, aki négy győzelemmel járult hozzá a 11:7-es debreceni sikerhez. Tokai és Boér két-két győztes meccset, Fülöp egy győzelmet könyvelhetett el.

P.G.