Atlétika: Szilágyi Réka bronzérmes Zágrábban

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gerelyhajítója erős nemzetközi mezőnyben végzett az előkelő harmadik helyen.

0

2021072151-300x200 Atlétika: Szilágyi Réka bronzérmes ZágrábbanFotó: World Athletics

Két debreceni atlétáért is szoríthatunk kedd este a zágrábi nemzetközi atlétikai versenyen, amely a World Athletics Continental Tour Gold sorozatának is része. Kozák Luca magyar idő szerint 20 óra magasságában áll rajthoz 100 méteres gátfutásban, ám Szilágyi Réka már a késő délutáni programban érdekelt volt, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gerelyhajítójának hat magasan jegyzett riválissal kellett megküzdenie.

Szilágyi rendkívül biztató, 57.87-es kísérlettel kezdett, ám az ellenfelek sem tartalékoltak, a szerb színekben versenyző Világos Adriana például elsőre 61 méter fölé repítette a szert. A debreceni lány a gyengébb második kísérlet után harmadikra 58.56 méterig jutott, ami végül a legjobb kísérletének bizonyult a zágrábi viadalon. A győzelemhez 63.25 méter kellett, ami a lett Madara Palameikának szezoncsúcsot jelentett, míg az ezüstérmes pozícióban az élete legjobbját (62.36) hajító Világos végzett. Szilágyi Réka végül az előkelő harmadik helyen zárta a megmérettetést, mindössze 11 centiméterrel megelőzve a finn Erkkolát.

Atlétika, Continental Tour Gold, Zágráb

Női gerelyhajítás

  1. Madara Palameika (63.25 SB)
  2. Adriana Vilagos (62.36 PB)
  3. Szilágyi Réka (58.56)

P.G.