Atlétika: Színvonalas finálé, Kozák Luca hetedik Zürichben

Remek teljesítménnyel rukkolt ki a Gyémánt Liga-döntőn a Debreceni Sportcentum-Sportiskola kiválósága, aki kevesebb mint egy tizeddel maradt el idei legjobbjától Zürichben.

0

2021-09-09-2-300x177 Atlétika: Színvonalas finálé, Kozák Luca hetedik ZürichbenFotó: Rózsa Tamás

Nem akármilyen mezőnyben állhatott rajthoz csütörtök este a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiváló gátfutója, Kozák Luca, aki a Gyémánt Liga-sorozat zürichi döntőjében versenyezhetett. Luca Gatesheadben második lett, ezúttal azonban valóban a közvetlen elittel kellett megküzdenie, talán az olimpiai döntőnél is színvonalasabb 100 gát fináléra volt kilátás, többek között Nadine Visserrel, Danielle Williams-szel, Cindy Semberrel vagy épp Gabriele Cunninghammel. Noha az előzetes nevezési idők közül a debreceni kiválóságé volt a leggyengébb, futása előtt úgy nyilatkozott, érez még magában erőtartalékot, és szeretne versenyben lenni a legjobbakkal.

Nos, ezen a napon gyakorlatilag minden úgy történt, ahogy Kozák Luca eltervezte, az ötödik gátra még szinte teljesen egyszerre érkezett a mezőny, ekkor állt az élre a nigériai Tobi Amusan, aki végül 12.42-es űridővel megnyerte a Gyémánt Liga-döntőt. Az ezüstérem a holland Nadine Visseré lett, aki 12.51-nél állította meg az órát, azaz egyéni csúcsot és holland nemzeti rekordot futott. Luca hetedikként ért célba a kilencfős mezőnyben, 12.90-es időeredménnyel, ami csak kilenc századdal gyengébb, mint idei legjobbja. Gratulálunk!

P.G.