Atlétikai vb Doha: Kozák Luca ötödik helyen ért célba

A dohai atlétikai világbajnokságon vasárnap rendezték a női 100 gát elődöntőit, Kozák Luca idei legjobbjával az ötödik helyen ért célba.

0

4055-1-300x150 Atlétikai vb Doha: Kozák Luca ötödik helyen ért célba

Suba László tanítványa a 100 gát szombati előfutamban negyedik helyen ért célba 13 másodperces idővel, ami azt jelentette, hogy tovább jutott. Már ez remek teljesítmény volt Lucától, hiszen világbajnokságon ebben a számban 1983 óta nem került magyar atléta az elődöntőbe.

Az elődöntő első futamában a hetes pályáról induló Lucának jamaicai, amerikai, holland, német, finn, ausztrál és venezuelai vetélytársakkal kellett megküzdenie. A rajtja most sem sikerült tökéletesen, de tudvalévő, a debreceni lánynak a táv második fele az erőssége. A harmadik gátnál elkezdett felzárkózni, nagy harcban volt a negyedik helyért a német és a finn lánnyal, végül előbbi mögött egy századdal lemaradva ötödikként ért célba, 12.87-es idővel. Ezzel idei legjobb idejét futotta atlétánk, mindössze három századra van az olimpiai kvalifikációs szinttől.

A döntőbekerülés nem sikerült, amire igazából kevés esélye volt, de a DSC-SI versenyzője így is remek teljesítményt nyújtott, összesítésben a 13. helyen zárta a világbajnoki szereplését.

A futamot a jamaicai Danielle Williems nyerte 12.42-es idővel az amerikai Nia Ali (12.33) és holland Nadine Visser (12.62) előtt.

Szép volt Luca, büszkék vagyunk rád!