Átvették a vezetést a táblázaton a DSI U17-esei

A DSI Debrecen öt korosztálya lépett pályára és 3-1-1-es mérleggel zárták a hétvégi fordulót.

0

26911-1-300x167 Átvették a vezetést a táblázaton a DSI U17-eseiFotó: dsidebrecen.hu

Megyei rangadó várt Jankovics Sándor már őszi bajnok csapatára, ugyanis szombaton a Hajdúszoboszló ellen léptek pályára. Különösebb tétje a párharcnak csak a fürdővárosiaknak volt, ha nyernek, felléphettek volna a dobogóra. Ez viszont nem jött össze a kék-fehéreknek, még félóra sem telt el a mérkőzésből, Nagy Ákos már kétszer köszönt be a kapujukba. A második félidőben Törőcsik Árpád bebiztosította a győzelmet, bár szépített a Hajdúszoboszló, ezzel csak kozmetikázták a végeredményt.

Bende Tibor legénysége Cigándra utazott és abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, átvehetik a vezetést a táblázaton. Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sikerül, ugyanis a 6. percben büntetőt végezhettek el a hazaiak, de Szász Attila bravúrral védte a tizenegyest. A folytatásban fölényben játszottak U17-eseink, ám sehogy sem sikerült a labdát túljuttatni a gólvonalon. Már úgy nézett ki, döntetlennel zárul a félidő, de a hosszabbításban Pistritu Erik villant és megszületett a vezető találat. A második játékrészben is csapatunk dominált, ám hiába a fölény, a gólok számát nem sikerült gyarapítani. De ki bánja ezt, hiszen a Sényő botlott, így a tabella élén már a DSI Debrecen áll.

A dobogó legalsó fokán álló Karcag otthonába látogatott Cseke Bence sereghajtó csapata. A papírforma a kék-fehérek mellett szólt, a 12. percben szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést, de fiataljaink nagyon összekapták magukat, közel álltak a bravúrhoz. Ha a kapu előtt jobb döntések születnek, elkaphatták volna a Karcagot, így viszont pont nélkül zárták a párharcot.

Kiváló formában várhatták Győrösi Péter fiai a Berettyóújfalu elleni szezonzárót, ugyanis zsinórban hat párharcot nyertek. A lendület kitartott az év utolsó mérkőzésére is, bő tíz perc alatt Kiss Sebestyén és Komódi Ferenc révén megnyugtató előnyre tettek szert. A második negyedben szépített ugyan a házigazda, de ezzel el is lőtték összes puskaporukat. Srácain viszont tovább nyitották az ollót, Komódi duplázott, majd Sebők Nándor, Magyari Bence és Mosdóczi Botond zörgette meg a Berettyó-partiak hálóját, így 6-1 lett a vége. Csapatunk ezzel a győzelemmel a mezőny legjobban teljesítő gárdája lett.

Szabó Imre gyerekei is a Berettyóújfalu otthonában zárták az őszi szezont. A srácoknak nem csak az ellenféllel, hanem a sáros pályával is meg kellett küzdeniük. A nehézségek ellenére végig fölényben futballoztak, de ma Fortuna nem fogta a kezüket, a helyzeteket nem sikerült értékesíteni, így gól nélküli döntetlennel zárult az év végi párharc.

U19

MLSZ Regionális U19 Délkelet “B” csoport 13. forduló

DSI Debrecen – Hajdúszoboszló: 3-1 (2-0)

DSI Debrecen: Meszesán – Virág (Mátyás 81’), Zsoldos, Juhász (Reszegi 81’), Nagy Á. (Bagi 81’), Papp P., Vietorisz (Kovács D. 81’), Vadon (Tar 81’), Haraszin, Berki (Törőcsik 55’), Lukács (Bodnár 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Nagy Á. 19’, 25’, Törőcsik 69’

Jankovics Sándor: Hat pont előnnyel vezetjük a tabellát, hiszen az utolsó, vasárnapi meccsünket is behúztuk 3-1 arányban. Nagy Ákos rúgott két gólt, míg Törőcsik egyszer talált be. Büszke és boldog edző vagyok. Várjuk a tavaszt, és remélem, hogy az erősebb csoportba osztanak be bennünket, mert a fiúk megérdemlik. Köszönöm a szülőknek, hogy a rangadó után az egész társaságot meghívták ebédelni.

U17

MLSZ Regionális U-17 Kelet “A” Csoport 13. forduló

Cigánd – DSI Debrecen: 0-1 (0-1)

DSI Debrecen: Szász – Kerezsi (Juhász 75’), Szőllős (Lengyel 75’), Botos (Kapczy 46’), Bácsi (Kalmár 88’), Tasi B., Tasi A., Győri (Havasi 75’), Szopka, Pistritu, Vietorisz (Czakó 85’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerző: Pistritu 46’

Bende Tibor: A sok hibánk ellenére is nyerni tudtunk Cigándon 1-0-ra. Szász Attila Kristóf, a kapusunk a hatodik percben kivédte a hazai együttes büntetőjét. Úgy gondolom, hogy a kevés gól ellenére is teljesen megérdemelt a győzelmünk, mert számtalan helyzetet dolgoztunk ki, melyeket sajnos ki is hagytunk. Végig kontrolláltuk a meccset, irányításunk alatt zajlott a játék.

U14

MLSZ Regionális U14 Kelet B-csoport 13. forduló

Karcag – DSI Debrecen: 1-0 (1-0)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari, Szabó K., Lakatos (Fülöp 60’), Tóth B., Lehner, Baranyai, Egeresi, Pásztor, Nagy R., Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Cseke Bence: Hűvös időben, műfüves pályán játszottunk Karcagon. 1-0 arányban vereséget szenvedtünk, mégis dicséret illeti a játékosokat. Ha minden esetben ezt a hozzáállást tapasztalnám, már elégedett is lennék. Egy szabadrúgás után kaptuk a gólt. Hiába alakítottunk ki számtalan helyzetet, és a mezőnyben a Szolnok megyeiek fölé nőttünk, Fortuna ma nem állt mellénk. Majd legközelebb.

U13

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 11. forduló

BUSE – DSI Debrecen: 1-6 (0-2, 1-1, 0-2, 0-1)

DSI Debrecen: Cseke – Komódi, Magyari, Varga L., Kiss S., Milbik, Tóth K., Gulyás, Mosdóczi

Cserék: Kovács-Vitéz, Horváth T., Holhós, Sebők, Bendik

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Kiss S. 6’, Komódi 12’, 29’, Sebők 43’, Magyari 47’, Mosdóczi 68’

Győrösi Péter: Olyan sáros volt a pálya, olyan mély, mintha reggel felszántották volna. Ráadásul előttünk az U12 is ezen a talajon játszott. Mégis uraltuk a dögönyözést, hatot lőttünk, és mindössze egyet kaptunk a Berettyótól. Így az őszi szezont a képzeletbeli tabella első helyén zártuk. Gratulálok a srácoknak!

U12

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 11. forduló

BUSE – DSI Debrecen: 0-0

DSI Debrecen: Szerepi-Nagy, Ó. Nagy, Tóth Ni., Tóth Ná., Béke, Sipos, Aukszi, Szűcs, Nagy G.

Cserék: Melczer, Simon, Illés, Kiss Cs., Béres

Edző: Szabó Imre

Szabó Imre: Olyan pályán játszottunk, amely alkalmatlan volt a focira: végig sárdagasztás volt a meccs alatt. Küzdöttünk, hajtottunk, helyenként szép dolgokat csináltak a gyerekek. Jónéhány helyzetet alakítottunk ki, végig nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot, de nem volt szerencsénk, így meg kellett elégednünk a pont osztozkodással.