Az egyik riválistól érkezett a DEAC új edzője

Mint arról beszámoltunk, a múlt héten elmaradt a DEAC NB III-as labdarúgó csapata új edzőjének a bemutatása, mert Boér Gábor a szóbeli megállapodás ellenére a 24. órában visszamondta a megbízatását. A kellemetlen meglepetésből ocsúdó vezetők azon nyomban keresni kezdték az utódját, akit meg is találtak a Schön László személyében. A váltás érdekessége, hogy a 45 éves szakvezető az egyetemi csapattal azonos csoportból, a tavaszi pontvadászatot a harmadik helyről váró Ceglédtől érkezett.

0

deac-300x177 Az egyik riválistól érkezett a DEAC új edzője

A szerda délutáni sajtótájékoztatón a klub elnöke, Jávor András emlékeztetett arra, hogy Kondás Elemér, a bajnoki küzdelmeket ezüstérmes helyen záró DEAC vezetőedzője még a reményteljes tavasz ígéretével köszönt el a csapattól. Ám azután jó ajánlatott kapott az NB II-ből, és a klub sem akart akadályt gördíteni Győrbe távozása elé, mert jó teljesítményt ért el a fekete-fehér együttessel. Az azt követő párját ritkító esetet Boér Gáborékkal nem kívánta részletesen kifejteni az elnök, de elégedetlenségének adott hangot.

A klub ügyvezető elnöke, Lenténé Puskás Andrea az új vezetőedzővel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy véleménye szerint Schön László alkalmas annak a munkának a folytatására, amit Kondás Elemér elkezdett. Emlékeztetett arra, hogy az őszi szezont különösebb elvárások nélkül kezdte meg a harmadosztályú gárda, de természetesen a minél jobb szereplést tűzték ki célként. Ennek várakozáson felül megfelelt, jól összeállt a csapat, és a folytatásban is hasonló eredményeket várnak tőle szem előtt tartva az eddigi célokat is, miszerint minél több egyetemista játékos szerepeljen a DEAC-ban. Fontos a klubnál a tanulás és a sport összhangja – tette hozzá. Az ügyvezető elnök szerint ehhez jó partnert találtak Schön Lászlóban.

Pöszmet Tibor, a DEAC szakosztályvezetője arról beszélt, hogy egy egyetemi csapathoz teljesen más szempontrendszer szerint kell szakvezetőt választani. A többkörös válogatás első részében Schön László még szóba sem jöhetett, hiszen élő szerződése volt. Mivel az ország legnagyobb egyetemét képviselik a játékosok, a kiválasztásnál ehhez méltó edzőt kerestek, és úgy gondolja még az is Schön László mellett szól, hogy jól ismeri a teljes mezőnyt, így a DEAC-ot is, amellyel még feljebb, a dobogó legfelsőbb fokára szeretnének lépni.

deac3-212x300 Az egyik riválistól érkezett a DEAC új edzője

Az új vezető edző, aki az év végén bontott szerződést korábbi klubjával, kérdésünkre nem kívánt nyilatkozni a váltásról, csak annyit árult el, hogy olyan körülmények keletkeztek, amelyek között nem akart már Cegléden maradni. Két és fél évet húzott le a Pest megyei csapatnál. A Tatbányán született szakember úgy fogalmazott, megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál rá gondoltak Kondás Elemér utódjaként.

Égerházi