Az MLSZ rábólintott Huszti kinevezésére

A Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.

0

DSC_4582-Kozepes-1-300x199 Az MLSZ rábólintott Huszti kinevezéséreFotó: Halmai Balázs/DVSC

Mint arról korábban beszámoltunk, a DVSC vezetése Huszti Szabolcsot nevezte ki az első csapat vezetőedzőjének. Az új tréner viszont csak C licences edzői képesítéssel rendelkezik, így hivatalosan nem tölthetne be vezetőedzői beosztást, csak a kispadon foglalhatna helyet a bajnoki mérkőzéseken, a technikai zónából nem irányíthatná a csapatot.

Megkerestük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, ilyen esetben milyen korlátozások vonatkoznak Loki új trénerre. A szövetség az alábbi választ küldte szerkesztőségünknek:

A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.

Így tehát nincs akadálya annak, hogy Huszti Szabolcs hivatalosan is vezetőedzői feladatokat lásson el a DVSC csapatánál.

KZT