Bajnoki címet ünnepelhettek pólósaink

Sokáig emlékezetes mérkőzésen, igazi derbi hangulatban, 12-9-re legyőzte az addigi listvavezető VIWA OSC-t és ezzel megvédte bajnoki címét a DVSE-Master Good! A sikernek köszönhetően együttesünk kiharcolta az élvonalbeli tagságot és két év után ismét visszatérhet a legjobbak közé.

0

Kepernyofelvetel-227-300x155 Bajnoki címet ünnepelhettek pólósainkFotó: Nagy Anita/DVSE

Most már kimondhatjuk, a tét óriási volt, de elbírtuk! Mivel két pontos előnnyel várta a VIWA OSC a meccset, nekik egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki aranzhoz, nekünk viszont csak a győzelem jelentette a címvédést. A debreceniek egész héten erre a meccsre fókuszáltak és az elvégzett munkának, odaadásnak és győztes hozzáállásnak meglett a gyümölcse!

Pedig nem indult könnyen a mérkőzés, miután az első találatot a vendégek szerezték. Stefanidesz Levente a következő támadásból egyenlített, a csapatkapitány Macsi Patrik révén pedig nem sokkal később a vezetést is megszerezték a hazaiak. A gólzáporos első nyolc perc nyolc találatot hozott, 5-3-as debreceni elosztásban.

A második negyedben folytatta a remeklést a DVSE és három perc elteltével már néggyel vezetett, Somorjai Sebestyén és Tőzsér Dávid révén. A VIWA OSC azonban nem adta fel és kettőre csökkentette a hátrányt a nagyszünetre (7-5).

A kiélezett játék fordulás után is folytatódott. A DVSE hol kettő, hol három gólos előnyben volt, de az ellenfél nem engedte jobban ellépni a házigazdát. Somorjai Sebestyén duplázott a negyedben, Stefanidesz Levente pedig egy találattal tartotta a csapat három gólos előnyét a záró negyed előtt (10-8).

Az utolsó negyedben esett a legkevesebb gól, de ezt egy cseppet sem bántuk, főleg úgy, hogy 2-1-re megnyertük a játékrészt. Tőzsér Dávid szállította az elsőt, a 12-9-es végeredményt pedig Kis Ferenc állította be fél perccel a vége előtt.

A fantasztikus győzelemnek köszönhetően a DVSE megvédte a bajnoki címét és kiharcolta a feljutást az OB I-be!

Férfi Vízilabda OB I/B, 26. forduló

DVSE-Master Good – VIWA OSC: 12-9 (5-3, 2-2, 3-3, 2-1)

Gólszerzők: Tőzsér 4, Somorjai 3, Stefanidesz 2, Macsi P., Krizsai B., Kis F. ill. Sárándi 2, Goschi 2, Vad, Ladányi, Baross, Szegedi, Víg

Tudtuk, hogy nagyon kemény találkozó vár ránk, de úgy vélem, végig uraltuk a mérkőzést. Folyamatosan tudtuk tartani a 2-3 gólos előnyünket és megérdemelten győztünk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvédeni a bajnoki címünket és ismét a részese lehettem” – nyilatkozta a két gólos Stefanidesz Levente.

„Nagyon örülök ennek a győzelemnek és a bajnoki címvédésnek is, a srácok nagyon megérdemelték ezt a sikert. Többször elléphettünk volna a meccsen, de így volt igazán izgalmas. Nagyon köszönjük a szurkolók egész éves támogatását, sokszor fantasztikus hangulatban játszhattunk, ma pedig különösen” – vélekedett a meccs után Kádár Kálmán vezetőedző.