Battai Sugár Katinka 5. helyen végzett a budapesti világkupán

Mindössze egyetlen találat választotta el Battai Sugár Katinkát a budapesti junior világkupa dobogójától. Az ifjú vívóhölgy így is újabb debreceni rekordokat írt át. Ő az első, aki a nagy hagyományokkal bíró cívisvárosi vívósportban nyolcas döntőbe jutott junior világkupán.

0

81428638_3084147591595513_5237480736482656256_o-300x200 Battai Sugár Katinka 5. helyen végzett a budapesti világkupán

Jól indult a nap a cívisvárosi vívólányoknak a budapesti Heráklész világkupán. A csoportkört követően mindössze Tóth Lili búcsúzott. Battai Sugár minden mérkőzését megnyerve jutott főtáblára, mellette Simon Petronella és Wladimír Véda is vívhatott a legjobb 64 közé jutásért. Az Interfencing Debrecen SC vívónői így újabb értékes részsikert tudhatnak magukénak. Wladimír Véda 15 évesen, Simon Petronella junior első évesként abszolválta a táblát.

A 64 között azonban már csak a szintén kadet korú Battainak akadt dolga. Aki megbízható vívással jutott el egészen a negyeddöntőig, ahol egy végletekig kiélezett asszóban szenvedett 15-14-es vereséget. Sugár a világkupa 5. hely megszerzését követően így nyilatkozott az utanpotlassport.hu portálnak: „Kicsit bosszantanak a történtek, jobb vívónak éreztem magam az olasznál, korábban nyertem már ellene. Különösen azért vagyok morcos, mert nagyon kevésen múlt az utolsó tus. Ez van, ebből is le kell szűrni a tanulságot.”  

Dávid László a debreceniek kardmestere sem volt felhőtlenül boldog, azonban most is megtalálta a pozitívumot tanítványai teljesítményében: „Véda és Nelli nagyon jól teljesítettek. A nemzetközi rutin hiánya, miatt nem sikerült előrébb végezniük. Sugi veresége bosszantó, azonban előre mutat. Kadet korú sportolóként kiemelkedő eredmény a negyeddöntőbe kerülés, ráadásul úgy, hogy közel sem volt napja. Minden találatért meg kellett szenvednie, és milyen a sors az utolsó mérkőzésén is beadta a győztes tust, azonban a találatjelző gép nem gyulladt ki. Ilyen a sport, dolgozunk keményen tovább. Nagy jövő áll a lányok előtt!”

Vasárnap az egyesület párbajtőrvívójának, Kálmán Gyöngyvérnek szurkolhatnak az érdeklődők az udinei junior VK-n.