Battai Sugár Katinka és a magyar kardcsapat Európa-bajnok!

Megvédte Európa-bajnoki címét a kadet női kard válogatott! Az Interfencing Debrecen SC sportolónőjével Battai Sugár Katinkával a soraiban kiálló kardcsapat izgalmas verseny után ért fel a csúcsra.

0

87382187_3460756500617490_226142049747861504_o-300x196 Battai Sugár Katinka és a magyar kardcsapat Európa-bajnok!Fotó: Bizzi TEAM

A legjobb nyolcért a fehéroroszok magabiztos legyőzésével nyitotta a menetelést a Keszei Kíra, Fenyősi Zita, Pápai Zoé, Battai Sugár Katinka (fotó) alkotta kvartett. A törökök elleni mérkőzés igazi hullámvasútnak bizonyult, de összeszedték magukat a lányok, és Battai magabiztosan fejezte be a mérkőzést.

A román csapat 45-39-es legyőzését követően, az oroszok ellen az estébe nyúló finálét is hozta a kadet válogatott. A tavaly Foggiában megszerzett Európa-bajnoki címét ezzel megvédte a női kardcsapat.

Gulácsi Ferenc a válogatott edzője a versenyt követően az utanpotlassport.hu-nak röviden értékelt: „Tegnap megbeszéltük, hogy meglehet az arany. Megfogadták, hogy az övék lesz, és mindent meg is tettek érte. Megérdemelték, főleg a rosszul sikerült egyéni viadal után. Sugárt és Kírát mindenképpen ki kell emelni, ők tartották a lelket a csapatban”

Battai Sugár Katinka a Magyar Vívó Szövetség honlapján, a hunfencing.hu-n nyilatkozott: „Igazi csapatot alkottunk a lányokkal, teljesen mindegy, hogy ki mennyi pluszt tett hozzá, ezt az Európa-bajnokságot négyen nyertük meg, egészen őszintén így gondolom! Egyébként nem vagyok izgulós típus, a végén is próbáltam kizárólag a vívásra, az akciókra koncentrálni, és nagyon örülök, hogy sikerült!”

Dávid László a debreceniek kardmestere is elégedett volt a verseny után: „Sugi az elődöntőben és a döntőben megmutatta, hogy miért is tartják a korosztálya legjobbjának. Az egyéni küzdelmeket kicsit túlbonyolította ezért egyszerűbb vívást kértem tőle. Nem könnyű egy évadon belül három korosztályban is vívni. Nagyon örülünk az újabb Európa-bajnoki címnek.”