Bevette Egert a kis Loki

A harmadosztály 18. játéknapján, az Eger otthonában folytatta jó sorozatát a DVSC második csapata.

0

255487287_3136153203329811_4220932422349911591_n-1-300x162 Bevette Egert a kis LokiFotó: Kovács Péter

Egy győzelemmel felérő döntetlennel és egy nyert meccsel felvértezve utazott Szűcs János együttese a hevesi fővárosba, ugyanis vasárnap az Eger gárdájával találkoztak. A két siker kellő önbizalmat adott a debreceni fiataloknak, akik azzal a nem titkolt céllal léptek pályára, hogy ismét bezsebelik a három pontot.

Debreceni szempontból tökéletesen indult a mérkőzés, már a 4. percben előnybe kerültek: Gyönyörű Gergő szerzett labdát az egri térfél közepén, majd 18 méterről a hosszúba tekert (0-1). Szervezetten, fegyelmezetten játszottak a piros-fehérek, több veszélyes támadást vezettek, a befejezéseknél viszont rossz döntések születtek. A 27. percben egy szerencsés találattal viszont egyenlítettek a hazaiak: egy távoli hazai lövés a kapufáról Szabó Sándor sarkára, onnan pedig a gólvonalon túlra pattant (1-1). Nem örülhetett sokáig az Eger, néhány minutum elteltével ismét a hajdúságiaknál volt az előny: szépen felépített debreceni támadás végén Baranyai Nimród adott középre, a menteni igyekvő Juhász Gergő pedig a saját kapujába rúgta a labdát (1-2). Ezzel kialakult a félidei eredmény, a kis Loki várhatta kedvező helyzetből a második játékrészt.

A negyedórás pauza leteltével sem lankadt a debreceniek harci kedve, a folytatásban is jó ritmusban futballoztak, igazi csapatként funkcionáltak. A lendületes támadójátéknak meg is lett az eredménye, a 61. percben tovább növelték előnyüket: Gyönyörű Gergő oldalszabadrúgása talált utat a hosszú alsóba (1-3). A hazaiak nagy erőket mozgósítottak, hogy legalább az egyik pontot megmentsék, de a cívisvárosi védelem tette a dolgát, meghiúsítva a kísérleteket. Ha helyzetből nem is, de rögzített játékhelyzetből szépített az Eger: egy szögletet követően Hegedűs Dávid vette be Szabó kapuját (2-3). A piros-fehérek okosan játszottak a hátralévő időben, melynek köszönhetően sikerült megtartani egygólos előnyüket a mérkőzés végéig és begyűjteni a három pontot.

Szép volt srácok!

NB III. Keleti csoport 18. forduló

Eger – DVSC-II: 2-3 (1-2)

DVSC-II: Szabó S., Gellén, Fábián, Kovács R., Szujó, Sármány (Talpalló 67’), Baranyai, Gyönyörű (Mező 83’), Balla, Lénárt, Kalafat

Vezetőedző: Szűcs János

Gólszerzők: Gyönyörű 4’, 61’, Juhász 33’ (öngól)

Szűcs János: Jól kezdtük a mérkőzést, hamar vezetést szereztünk, ha koncentráltabbak vagyunk, akár tovább növelhettük volna előnyünket. Sajnos azonban a helyzetek kimaradtak, ami megbosszulta magát, ám így is előnnyel mehettünk pihenőre. A félidőben átbeszéltük a hiányosságokat, a folytatásban pedig a játékosok maradéktalanul végrehajtották a taktikai utasításokat. Egyre több helyzetet alakítottunk ki, sikerült is növelni előnyünket, de egy pontrúgásból szépített fizikálisan erős ellenfelünk, így izgalmasan alakult a hajrá. Végig szervezettek voltunk, jól dolgoztak a srácok, rászolgáltunk a győzelemre.

KZT