Bobik Csenge: „még most is hihetetlen számomra, hogy országos bajnok vagyok”

A Muaythai Utánpótlás Magyar Bajnokság döntőjében egy ifjú debreceni amazon, Bobik Csenge kezét emelték a magasba. Az újdonsült bajnok először lapunknak nyilatkozott az elmúlt időszakról és az országos bajnokságról.

0

120614165_360507885150209_1299280527332434044_n-300x168 Bobik Csenge: „még most is hihetetlen számomra, hogy országos bajnok vagyok”

Bobik Csenge október 3-án új fejezetet nyitott a debreceni Muaythai történelmében azzal, hogy a cívisváros első magyar bajnoki címét szerezte meg a küzdősport ezen szakágában. A Gewiss Training SE mindössze 10 éves amazonja, érthetően boldogan, fiatal kora ellenére összeszedetten nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek. – Nagyon boldog vagyok, de még most is hihetetlen számomra, hogy országos bajnok vagyok. Hónapokig keményen készültünk, tudtuk, hogy a legjobb formában kell lennem a versenyre, hiszen a bajnoki címet nem adják ingyen. Minden nap edzettünk, csiszoltuk a technikámat, fejlesztettük az állóképességemet – fogalmazott Csenge, majd áttért a küzdelmekre. – Az ob volt az eddigi legkomolyabb versenyem, ezért kissé izgultam, ráadásul tudtam, hogy képzett, technikás ellenfelekkel kell megküzdenem. Az első meccsen éreztem, hogy nem lesz gond, melyet végül egyhangú pontozással meg is nyertem. A döntőben viszont nem voltam abban biztos, hogy a pontozóbírók melyikünket láttak jobbnak. Fel sem tudtam fogni igazán, de hatalmas boldogság lett úrrá rajtam, mikor az én kezemet emelték magasba. Először edzőm gratulált, aki mondta, hogy nagyon büszke rám, bízott bennem, hiszen rengeteget dolgoztunk, és tudta, az elvégzett munkának előbb vagy utóbb meg lesz az eredménye. Ahogy kiléptem a szorítóból, apukám boldogan ölelt át és gratulált, majd egyből hívtuk anyukámat, aki otthon, interneten keresztül nézte a meccseimet – fogalmazott a mérkőzéseiről és a döntő utáni pillanatokról az ifjú országos bajnok.

120661238_391204445246466_5851581154179107701_n-273x300 Bobik Csenge: „még most is hihetetlen számomra, hogy országos bajnok vagyok”

Jó érzés minden nap úgy ébredni, hogy országos bajnoknak mondhatom magam, minden reggel a serleget pillantom meg először és arra gondolok, keményen megdolgoztam érte. Viszont azt is tudom, a jövőben még többet kell edzenem, fejleszteni tudásomat, technikámat, de nagyon motivált és elszánt vagyok. Még nem biztos, de úgy néz ki, legközelebb novemberben lépek ismét kötelek közé, ezért továbbra is minden nap edzek, próbálom formában tartani magam. Szeretném megköszönni szüleimnek, hogy mindenben támogatnak, mellettem állnak, illetve edzőimnek, Bokor Zoltánnak, Zilai Sándornak és Gál Kristófnak a munkáját, nélkülük nem tartanék most itt. Ez úton köszönöm a rengeteg gratuláló üzenetet, a jó kívánságokat, jó érzés, hogy ilyen sokan gondoltak rám – zárta gondolatait Bobik Csenge.

KZT