Bódi Ádám: „hiába játszunk jól, ha a lényeg, a gól hiányzik”

A DVSC középpályása úgy véli, ha a befejezéseknél higgadtabbak, megnyerhették volna az Újpest elleni rangadót.

0

1_25-300x184 Bódi Ádám: „hiába játszunk jól, ha a lényeg, a gól hiányzik”

Úgy gondolom, a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk az Újpest ellen. Ezen a találkozón játszottunk tavasszal a legjobban, bátran támadtunk, olyan helyzeteket dolgoztunk ki, amiket ha a befejezéseknél higgadtabbak vagyunk, értékesíthettünk volna. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezekből nem szerzünk gólokat, ősszel ezeket a lehetőségeket kihasználtuk.

Ezen a jövőben mindenképp javítanunk kell, mert hiába játszunk jól, ha a lényeg, a gól hiányzik, pontokat veszítünk. Két mérkőzésen most öt pontot hullajtottunk el. Meg kell lenni az önbizalomnak, higgadtságnak az ellenfél kapuja előtt.

Pedig a pályán belülről nem érződött, hogy az Újpest megnyerhetné a mérkőzést, igazból a két gólon kívül egy kapufájuk volt. Két helyezkedési hibánkat viszont kíméletlenül kihasználták. Sajnos Jovanovic játéka hiányzik a középpályáról, ő minden mérkőzésen rengeteget dolgozik, hatékonyan segíti a támadásokat és a védekezést. Ősszel elkerültek minket az eltiltások, sérülések, most sok a hiányzónk, ezt pedig megérezzük.

Úgy gondolom, játékom is folyamatosan javul, de önmagammal szemben mindig kritikus vagyok, arra törekszek, hogy minél kevesebb labdát adjak el, mikor középen irányító szerepkörben játszok, minél pontosabb labdákkal tudjam helyzetbe hozni társaimat, de a gólszerzésben is hatékonyabb szeretnék lenni.

Két mérkőzés vár ránk a következő héten, előbb Kispesten lépünk pályára a Magyar Kupában, szerintem jó, hogy idegenben kezdünk, megfontoltan kell játszanunk, gólt, gólokat kell szereznünk, ez sokat fog jelenteni a visszavágón. Szombaton pedig a Mezőkövesd elleni bajnoki következik, ami megint nem ígérkezik könnyű találkozónak. A kövesdieknek minden pontra szükségük van, hogy elkerüljenek a kieső zónából, de nekünk is kell a három pont, hogy megőrizzük jelenlegi helyezésünket.