Bódi Ádám igazi vezér a pályán

A DVSC technikás középpályása a tavaszi szezon eddigi négy mérkőzésén kiváló formában futballozik, nem csak jó játékkal, hanem gólokkal, gólpasszokkal járult hozzá a csapat jó szerepléséhez.

0

dsc_0159_custom_-300x200 Bódi Ádám igazi vezér a pályán

A 2019-2020-as bajnokság rosszul indult Bódi számára, egy sérülés miatt szinte az egész őszi szezont kénytelen volt kihagyni. Ezt meg is érezte a csapat, nem sikerült megfelelően a pótolni technikás középpályást. A műtét után szerencsére a vártnál gyorsabban épült fel, és már a 14. fordulóban, igaz még csereként, de ismét pályára lépett. A Honvéd ellen már újból a kezdőcsapatba jelölte Herczeg András, ezáltal sokkal stabilabb lett a debreceni középpálya.

A hosszú kihagyás után igazából a téli felkészülés után, tavasszal vártuk Ádámtól a jó játékot, és nem is kellett csalódnunk. A tavaszi szezon eddigi négy mérkőzésén igazi vezérévé vált a csapatnak, fazont szab és lendületet ad a DVSC játékának. Bebizonyította, nem csak a pálya két szélén mozog otthonosan, hanem szervező középpályásként is remek teljesítményt nyújt, látszik, élvezi a játékot. Jól lát a pályán, képes a váratlan megoldásokra, átadásai túlnyomó többsége eljut társaihoz. A pálya minden pontján feltűnik, nem csak támadásból, hanem védekezésből is kiveszi a részét. Azt már megszokhattuk tőle, szabadrúgásai, szögletei komoly veszélyt jelentenek az ellenfelek kapujára, illetve jó érzékkel hozza helyzetbe társait. A tavaszi négy fordulóban gólokkal járult hozzá a csapat jó szerepléséhez. Tőzsér sajnos megsérült a téli felkészülés alatt, így a csapatkapitányi karszalagot az eddigi négy mérkőzésen Bódi viselte, teljesítményével bizonyította, nem méltatlanul. Látva jó formáját, bizakodhatunk a csapat további jó szereplésében az idei bajnokságban.

A csapat elsőszámú csapatkapitánya természetesen továbbra is Tőzsér Dániel, de érdekességként összeállítottunk egy statisztikát: mikor Bódi viselte a karszalagot bajnoki mérkőzésen, a Loki egyszer sem hagyta el vesztesen a pályát.

Kilenc mérkőzésen 21 pontot szerzett a csapat (6 győzelem, 3 döntetlen), gólpasszai mellett négy találattal járult hozzá a jó szerepléshez.

2018-2019

DVSC – Kisvárda: 3:1

Ferencváros – DVSC: 2:2

MTK – DVSC: 0:1

DVSC – Honvéd 2:0

Haladás – DVSC: 0:2

2019-2020

DVSC – Újpest: 4:0

Puskás – DVSC: 0:0

DVSC – Videoton: 1:1

DVTK – DVSC: 1:2