Bognár Kristóf: „nem feltartott kezekkel lépünk pályára”

Nehéz mérkőzés vár a DEAC kosarasaira, hiszen a bajnoki címvédő otthonában lépnek pályára szombaton.

0

                       5be01431e943a-300x194 Bognár Kristóf: „nem feltartott kezekkel lépünk pályára"Fotó:deacbasket.hu

Az előző mérkőzésen remek játékkal győzte le a Falcot egyetemi csapatunk, nagyon jó százalékban értékesítették a hárompontos dobásokat, teljesen egyben volt a csapat. Szombaton viszont nagy bravúrt kellene végrehajtaniuk, ha Szolnokon is jó eredményt szeretnének elérni. Bognár Kristófot kérdeztük a Szolnoki mérkőzés kapcsán, de volt csapata, a Falco elleni találkozóról is ejtett néhány mondatot.

Bognár Kristóf: Az előző mérkőzés számomra különleges volt, hiszen egykori csapatom ellen játszottunk. Végre sikerült úgy kezdenünk, hogy nem negatívan zártuk az első negyedet, jól védekeztünk, labdaszerzések után jó ritmusú támadásokat vezettünk és könnyű kosarakat szereztünk, nagyobb előnyt tudtunk kialakítani. Az várható volt, topcsapat ellen ezt nehéz végig tartani, a Falco vissza is tudott kapaszkodni, de fejben is rendben voltunk a végjátékban és sikerült megnyernünk a találkozót. Voltak akik extra egyéni teljesítményt nyújtottak, akik szállították a kosarakat, de mindig volt valaki, aki plusz tudott adni a csapatnak, ha az ellenfelünk éppen lendületbe jött volna.

Szombaton nehéz mérkőzés vár ránk, a Szolnokhoz utazunk, akik évek óta top négyes csapatnak számítanak, jó játékerőt képviselnek, egy komplex csapat. Több magas játékossal rendelkeznek, akik akár külsőposzton is tudnak játszani, kintről is jól dobnak. Nagyon figyelnünk kell kulcsembereikre, Vojvoda Dávidra és Milosevicre, ők adnak fazont a Szolnok játékának. Meg kell valósítanunk elképzeléseinket, főleg védekezésben, remélhetőleg támadások után a dobásaink ugyan úgy ülni fognak, mint a Falco ellen. Van egy új játékosunk, Ilosev Tamás, aki nagy erősítés számunkra, fizikálisan nagyon jó, remélhetőleg, minél hamarabb teljesen be tud illeszkedni a játékunkba. Nyilván ha reálisan nézzük, a Szolnok a mérkőzés esélyese, de nem feltartott kezekkel lépünk pályára, a labda gömbölyű, bármi megtörténhet, ennek a találkozónak is úgy megyünk neki, mint mindegyiknek, hogy győzni szeretnénk, mindent meg is fogunk tenni, hogy egy jó mérkőzést játszunk.

Férfi kosárlabda NB-I „A”

Szolnoki Olaj – DEAC

11.10. 16:00