Borult a papírforma, legyőztük a Kecskemétet!

Bagics Balázs visszatért, férfi röplabdázóink pedig magabiztos játékkal óriási meglepetésre felülmúlták a kupagyőztest vasárnap este a DESOK csarnokban.

0

75279298_1023342924663557_4643327725396819968_o-300x200 Borult a papírforma, legyőztük a Kecskemétet!Fotó: DEAC

Január második hétvégéjén a Pénzügyőr otthonában bemutatkozott a férfi röplabda Extraligában, s bár nem sikerült szettet nyernünk a tavalyi ezüstérmes otthonában, a mieink játéka bizakodásra adott okot. A héten ráadásul Bagics Balázs is visszatérhetett a DEAC-ba, amely első hazai összecsapását vasárnap késő délután a kupagyőztes Kecskemét ellen játszotta.

Az első játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, bár az első pontokat a vendégek szerezték, elsősorban Fazekas kiváló ütéseinek köszönhetően 10:7-nél már a DEAC vezetett három ponttal. A folytatásban feljavultak a vendégek blokkjai, elsősorban Vaiopoulos és Pesti védekezett remekül, így sorozatban öt kecskeméti pont után Fodor Antal magához hívta tanítványait. Az időkérés hatására egy 6:1-es rohammal ismét visszaállt a hárompontos különbség a mieink javára, de innen is volt visszaút a kecskemétiek számára, a végjátékba 22:22-es döntetlennél léptek be a felek. Bagics Balázs azonban igazolta klasszisát, az utolsó négy labdamenetből három játékosunk leütésével zárult, így 25:23-ra nyertük a nyitó szettet.

A folytatásban sem változott a játék képe, a második játszma során egyik csapat sem vezetett három pontnál nagyobb különbséggel. A mieinknél Hubicska Patrik játékát lehetett kiemelni, aki kilencven százalékos hatékonysággal fogadott, s támadásban is fontos pontokat szerzett. Vaiopoulos ütésével kétpontos előnyről várhatták a hajrát a kecskemétiek, ám az egyetemisták sorozatban négyet szereztek (köztük Tóth révén két ászt). Az utolsó labdameneteket felváltva nyerték a felek, 24:22-nél pedig két mérkőzéslabda is adódott legényeink előtt, s Fazekas parádés blokkjával az elsőt sikerült is értékesíteni, így egy szettnyire került a bravúrtól együttesünk.

A harmadik játszma azonban nem úgy alakult, ahogyan Fodor Antalék eltervezték, a KRC ugyanis végig kézben tartotta az irányítást, csapatunk 2:1 után csupán 12:11-nél tudott vezetni. A szett derekától kezdve fokozatosan elléptek a vendégek, elsősorban a végül huszonöt pontig jutó Pesti Marcell, valamint két légiós, Qepa és Deliu játszott eredményesen. A végjátékban öt pontra duzzadt a két csapat közötti különbség, s ez nem is változott a játszma végéig, 25:20-ra nyertek a kecskemétiek, s ezzel megőrizték esélyüket a pontszerzésre.

Ekkor sokan azt hitették, hogy a vendégek rutinja a folytatásban érvényesül, a debreceniek azonban máshogy gondolták, s Krupánszki hibáit kihasználva egy ötpontos rohammal már 8:4-re is vezettek. A mieink remekül fogadtak, s pontosan támadtak, átlóütésekből gyakorlatilag nem hibázott a DEAC, s 16:10-nél már tetemes előnyben volt Fodor Antal együttese. A folytatásban Dávid Zoltán próbálta feltüzelni övéit, a vendégek mindent megtettek a felzárkózás érdekében, de a hibák számát nem sikerült redukálni, a húsz pontot szerző Bagics Balázs pedig ellenállhatatlanul játszott. A játszmát végül 25:18-ra, a mérkőzést pedig 3:1-re nyerték a debreceniek, akik így bravúros győzelemmel mutatkoztak be az Extraligában saját közönségük előtt.

DEAC – Kecskeméti RC (23, 22, -20, 18)

DESOK csarnok, 110 néző. Vezette: Halász, Jámbor

DEAC: Bagics, Remete, Tóth A., Hubicska, Fazekas, Csizmadia

Csere: Nagy A., Mészáros (liberók), Kiss I., Ádám

Edző: Fodor Antal

Fodor Antal: „Előzetesen bíztunk benne, hogy szoros mérkőzést tudunk játszani a Kecskeméttel, a fiúk pedig elhitték, hogy lehet keresnivalónk, s ennek köszönhetően nyerték meg az első szettet, a másodikban pedig már megjött az önbizalom is. A folytatásban elbizonytalanodtak a vendégek, s a negyedik játszmában sikerült megtörnünk az ellenállásukat. Várakozáson felül teljesített a csapatom, amely keveset hibázott és felnőtt a feladathoz.”

P.G.