Bosszantó vereség

Bosszantó vereséget szenvedett el a DVSC Schaeffler a Vác ellen női kézilabda K&H Ligában, így nem sikerült leszakítani ellenfelét a bajnoki táblázaton, sőt a vendégek egy pontra közelítették meg a Lokit. A 30-29-es vendéggyőzelemmel végződő mérkőzésen szinte végig a váciak vezettek, így megérdemelten gyűjtötték be a két pontot. Folytatás jövő hét szombaton, Békéscsabán!

0

83144244_3027277460663462_7785493758694391808_o-1-300x200 Bosszantó vereségFotó: DVSC Kézilabda Facebook

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Vámos Petrára továbbra sem számíthat a szakmai stáb, bár már együtt edzett a csapattal, azonban még nem volt olyan állapotban, hogy benevezzék a keretbe. Ezzel együtt a pályára lépés megtörtént, hiszen a 2019-es év legjobb junior játékosaként kapott díjat, ezt pedig a játéktéren vette át a nyár óta Debrecenben kézilabdázó ifjú hölgy. A mérkőzés megkezdése előtt egy perces gyászszünetet tartottak a nemrég elhunyt kiváló orvos, Dr. Kraszits István emlékére.

Nem kezdtük jól az összecsapást, az első támadások rendre eredménytelenek voltak, főleg Arenhartnak köszönhetően, aki már az elején két Despotovic ziccert hárított. A mieink áltat elkövetett hibákból pedig remekül élt a Vác, több gyors ellentámadást vittek végig, így a 7.perc végén nem volt véletlen Köstner Vilmos időkérése 15-ös állásnál. Támadásban egyedül Tóvizi megmozdulásai révén tudott eredményes lenni a csapat, több esetben is nehéz helyzetben forgatta be védőjét és harcolt ki hétméterest vagy lőtt gólt. A Kovács Anna által értékesített hétmétereseknek köszönhetően legalább tartotta 3-4 gólos hátrányát a csapat, majd a 15 perc végén újfent egy percen megbeszélésre hívta lányait a debreceni mester, köszönhetően a halványabb védekezésnek. Sok esetben volt az az érzése az embernek, hogy ugyan jól lekövettük a váci támadásokat, a megállító faltok hiányoztak, így valahogy mindig lövőhelyzetbe került az egyik vendégjátékos. A piros-kékek pedig a védekezésben is nagyon hatékonyak voltak, hiába forgatta csapatát Köstner, hiszen érkezett Borgyos mellett Karsten is, csak előbbinek voltak ügyes megmozdulásai. A 21. percben a Kovács Anna – többi debreceni játékos képzeletbeli gólpárbaj 5-3-ra állt, amely nem sok jót sejtetett a jövőre nézve. Ekkor „megérkezett” a mérkőzésbe az első percekben többet hibázó Jelena Despotovic és jól kihasználta kiváló cselezőkészségét, amelynek köszönhetően gólokat szerzett és gólpasszokat is adott. A félidő végére csökkent a különbség, és a mieink számára hízelgő, kétgólos váci vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok, úgy, hogy a félidő utolsó másodperceiben gólt és kétperces kiállítást is kaptunk.

A második félidő sem úgy kezdődött, ahogy azt a csapat és a szakmai stáb elképzelte, hiszen a végig kiválóan kézilabdázó Kácsor átlövésével már négy volt oda a 37. percben. Minden bizonnyal nem ez volt megbeszélve az öltözőben, ám hiába kereste a szakmai stáb a megoldást, valahogy nem tudott hatékonyan működni a csapat. Az első félidőben több esetben szép védéseket bemutató Triffa valahogy nem érezte úgy a lövéseket a második félidőben, ám az mindenképp meg kell jegyezni, hogy a védekezés sehogy sem tudott összeállni előtte. A 40. percben egy igencsak hosszúra nyúló, passzív váci támadás végén lőtt átlövésből gólt az eredetileg jobbszélső és a mérkőzésen jól játszó Diószegi Nikolett, amellyel négy gólra növelte ismét a vendégek előnyét! Ezzel szemben a másik oldalon Kovács Anna ziccerét Barbara Arenhart hárította, így a 43. percben immáron harmadik időkérési lehetőségét is elhasználta Köstner. Oguntoye érkezett a kapuba, aki több védést is bemutatott, az elmúlt mérkőzéseken többet tett hozzá a csapat teljesítményéhez. A 45. percben azonban megkezdte a felzárkózást – még ha nem is őrületes tempóban – a Lokomotív, Bordás gólja, majd Kovács duplája révén rég nem látott közelségbe, két gólra zárkózott. A váciak azonban ekkor nem estek kétségbe és a 49. percben Kácsor kiváló passzából Radosavljevic kínai figurából szerzett gólt! Egyébként is sok emberelőnyből nem tudtunk pozitívan kijönni, amely nagyon bosszantó és meghatározó egy olyan mérkőzésen, amelyen két hasonló képességű csapat játszik egymás ellen. Szélsőgólra mi is szélső által szerzett találattal válaszoltunk, Varsányi bevarrta a hosszú felsőbe, nem cifrázva a dolgokat! Azonban hiába a második félidőben egészen jó támadójáték, a védekezés továbbra sem működött, a beállóst rendre szabadon hagytuk, valahogy az volt az ember érzése, hogy nincs meg a kellő összhang hátul. Támadásban a mérkőzés eleji formájához képest pálforduláson áteső, a második félidőben bombagólokat szerző Despotovic és a sokat vállaló és a hétmétereseket is belövő Kovács Anna vitték a szekere, a hajrára pedig Bordás is több fontos gólt szerzett. Ennek köszönhetően az 58. percre döntetlenre zárkóztunk, amely a mérkőzés képe alapján igencsak pozitív csalódás volt. Kácsor azonban gólt szerzett, ráadásul egy emberhátrányba is kerültünk. A mieink támadhattak az utolsó percben a döntetlenért, Despotovicnak kellett elvállalni egy nehéz lövést, ám a labda mindkét kapufát érintve végül a gólvonal előtt pattant le… A vége előtt még néhány másodperccel még Oguntoye védett egyet, ám már nem sikerült felérni az ellentámadással, így maradt az egygólos vereség.

Nem volt szerencsénk ennél a lövésnél, hiszen Arenhart a másik irányba mozdult el, így esélye sem lett volna a brazil kapusnak a hárításra. Azonban a mérkőzés összképe alapján sajnos elmondható, hogy ezen a találkozón jobban kézilabdázott a Vác és nagyon rutinosan nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Sokat elmond a találkozóról, hogy a három legeredményesebb játékosunk szerzett 25 gólt, a többiek csupán négyet… Nagyon fontos mérkőzésen szenvedett el vereséget hazai pályán a csapat, azonban érdemes hozzátenni, hogy nagyon sok van még ebből a bajnokságból, így bőven van még javításra idő és lehetőség!

DVSC SCHAEFFLER–VÁCI NKSE 29–30 (13–15)
Debrecen, 1200 néző. V: Hargitai, Markó

DVSC: Triffa – Arany, KOVÁCS ANNA 13 (9), DESZPOTOVICS 8, Tóvizi 1, Bulath, Vantara-Kelemen 1

Csere: OGUNTOYE, Szabó D. (kapusok), Karsten, Borgyos 1, Karnik, Varsányi 1, BORDÁS 4, Petrus.

Edző: Köstner Vilmos

VÁC: ARENHART – DIÓSZEGI 5, Hámori K. 1, LAKATOS R. 6, HELEMBAI 4, KÁCSOR 8, Radoszavljevics 2

Csere: Bukovszky (kapus), Kuczora 4 (3), Mészáros R., Szabó K.

Edző: Szilágyi Zoltán

Rádin Márkó