Büntetők döntöttek, egy lépésre a trófeától női futsalosaink

A DEAC–Tolna finálé harmadik mérkőzése is heroikus csatát hozott, melyből a debreceni hölgyek jöttek ki győztesen, akik két hét múlva le is zárhatják a párharcot.

0

20210501_DEAC-Tolna-Mözs1_19_André_Antónia-300x200 Büntetők döntöttek, egy lépésre a trófeától női futsalosainkFotó: Derencsényi István/DEAC

Bármi is legyen a párharc kimenetele, a női futsal NB I döntője kitűnő reklámja a szakágnak. A DEAC és a Tolna csatájának első két mérkőzése egyaránt rendkívül színvonalasan alakult, a DESOK Sportcsarnokban, majd a tolnaiak otthonában is valódi play-off hangulat uralkodott, a csapatok az üres lelátók ellenére szívüket-lelküket kitették a parkettre. Hasonlóan izgalmas, taktikus és a végletekig kiélezett összecsapásra lehetett számítani szombat este is, amikor ismét a cívisvárosban találkoztak a felek. Eleddig rendre az idegenben játszó együttes tudott nyerni, így döntetlenről folytatódott a párharc, az egyetemisták pedig azon voltak, hogy ne folytatódjon a tendencia, s éljenek a hazai pálya adta előnnyel.

Mindkét kapusnak kellett védenie az első percekben, előbb egy hosszú indítást követően Krascsenics Csilla tesztelte Deczki Vandát, majd a túloldalon Csapó Orsolya lövésénél volt résen Tóth Renáta. A folytatásban kissé leült a mérkőzés, de az iramra ezúttal sem panaszkodhattunk, mindkét csapat lendületesen, azonban a nagy tét miatt sok hibával futballozott. A Tolna némileg tudatosan adta át a területeket, ezzel magára húzva a DEAC-ot, ám az egyetemisták nem tudtak élni az adódó lehetőségekkel, Kracsenics több alkalommal is célt tévesztett. A mieink jól védekeztek, a vendégek erőltették az egy az egy elleni párharcokat, ám ezekből kevés helyzetet tudtak kialakítani, Tóthnak nem kellett nagyobb bravúrt bemutatnia. A tolnai alakulat még az első játékrészben eljutott hat faultig, így fél perccel a szünet előtt Üveges Katalin kisbüntetőt végezhetett el, de a bal felsőbe tartó löketet védte Deczki Vanda.

Az első félidő tehát nem hozott döntést, a másodikat pedig a DEAC kezdte lendületesebben, Horváth Viktória, majd Krascsenics Csilla is kísérletezett, de egyikük sem célzott pontosan. Nem úgy Kiss Gréta, aki egy kipattanót követően megszerezte a vezetést a Tolnának, azonban sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis André Antónia két perccel később egalizált. A hajrában elsősorban a mieink előtt adódtak újabb lehetőségek, de sajnos nem sikerült élni velük. Két alkalommal a léc fogott ki rajtunk, s Deczki is remekül védett, így következhetett a hosszabbítás. Egyik csapat sem vállalt túlzott kockázatot, Szalkai értékesített kisbüntetőjével mégis ismét vezetést szerzett a Tolna, de a slusszpoén még hátravolt, Krascsenics Csilla a ráadás utolsó percében közelről egyenlített (2–2). A büntetőpárbajban a DEAC volt a jobb, Tóth Renáta kettőt védett, míg debreceni oldalon minden lövő higgadt végrehajtónak bizonyult, így női futsalosaink megfordították a finálét, s 2–1-re vezetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás két hét múlva, Tolnán, ahol akár el is dőlhet a bajnoki cím sorsa.

Női futsal NB I, döntő, 3. mérkőzés

DEAC – Tolna-MÖZS 2–2 (0–0, 1–1, 1–2) – büntetőkkel: 4–1

DEAC: Tóth R. – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics

Csere: Torma, Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény

Gólszerzők: André 27′, Krascsenics 50′, ill. Kiss G. 25′, Szalkai 45′

P.G.